workshops

Slow Ravioli

Slow Ravioli

Alliantie van Slow Food Chefs | Workshop | 120 min | Vegetarisch
Voorstelling: vrijdag 22 maart 16:30 | Van Niftrik

Een goed gerecht bestaat uit goede ingrediënten. In deze workshop leer je vier soorten ravioli’s maken met daarbij gebruik van Presidia: producten van kleine boeren, vissers en kwekers die door Slow Food worden beschermd vanwege hun belangrijke gastronomische status.

Slow Food is niet alleen aan de producentenkant bezig met Slow Food, ook chef-koks helpen deze producten graag in stand te houden door ze te bereiden en op de kaart te zetten. Afgelopen najaar sloten de chefs van Merkelbach, Toscanini, Osteria Al Bacaro en Pianeta Terra zich aan bij de Alliantie van Slow Food Chefs. Dit houdt in dat deze restaurants minimaal drie presidiaproducten op de kaart hebben staan. Deze producten zijn stukjes erfgoed: kleine en bijzondere lokale producten die nergens anders ter wereld voorkomen, zoals bijvoorbeeld het Chaams hoen uit Nederland of ganxetbonen uit Spanje.

Tijdens deze workshop krijg je de kans om van alle vier de chefs het geheim van hun signatuur ravioli te ontrafelen. Met louter seizoensgebonden groenten want deze workshop is vegetarisch.

De workshop sluit aan de bij film Canned Dreams waarin te zien is wat er allemaal nodig is en hoeveel voedselkilometers er worden afgelegd voordat één simpel blikje ravioli in de supermarkt ligt. Dat het ook anders kan, laten onze Slow Food chefs in deze workshop zien.

 

Deel dit programma


Ga terug naar het workshopprogramma


blog comments powered by Disqus