workshops

Hamburgers met Burgermeester

Hamburgers met Burgermeester

Burgermeester | Workshop | 120 min
Voorstelling: vrijdag 22 maart 20:00 | Van Niftrik

Ineens was-ie daar: de gourmet hamburger. Het alternatief voor de slappe broodjes gevuld met slecht vlees. In de hoofdstad waren het de mannen van Burgermeester die van de ordinaire hamburger een culinair en vooral verantwoord feest maakten. Maar hoe maak je die eigenlijk zelf, zo’n perfecte hamburger? 

In deze workshop gaan Justus en Dion van Burgermeester je dat piekfijn uitleggen. En die perfecte hamburger kan dus ook heel goed zonder vlees. Ook dat gaan de mannen van Burgermeester bewijzen. Dus zowel voor de carnivoren als de vegetariërs is deze workshop interessant. Als je maar van burgers houdt. Maar dat doen we stiekem allemaal. 

Burgermeester is een kleine keten van hamburgerrestaurants in Amsterdam. Direct na het openen van de eerste vestiging waren de gastronomische hamburgers van duurzame en lokale ingrediënten een hit in de stad. De oprichters, schoolvrienden die op het idee kwamen door hun eigen gemis van een alternatieve ‘snelle hap’, openden al vrij snel twee andere locaties. 

Deze workshop sluit aan bij de lezing The Hamburger Scenes met Louise Fresco, auteur van Hamburgers in het Paradijs, een beschouwing over de menselijke verhouding tot voedsel en de daarbij horende (wereld)problematiek. 
 
Foto: Benjamin van Witsen
 
 

Deel dit programma


Ga terug naar het workshopprogramma


blog comments powered by Disqus