films

Farming on Crisis? <b>+ live screening </b>

Farming on Crisis? + live screening

Documentaire | Haris Donias | Griekenland | 2012 | 20 + 70 min | Grieks gesproken | Engels ondertiteld
Voorstelling: zondag 24 maart 13:45 | Studio/K 2

Wat voor toekomst hebben we, als slechts 7% van alle Europese boeren jonger is dan 35 jaar? Wie gaat in de toekomst ons voedsel produceren? Gaat het nieuwe Europese Landbouwbeleid (GLB, in het Engels CAP) oplossingen bieden? Live Screening met jonge filmmakers en Europarlementariërs.

Europa is groot en divers, de verschillen tussen Noord en Zuid zijn groot. Het project begon in Nederland en werd in 2012 vervolgd in Griekenland, vlak nadat de economische crisis genadeloos toesloeg. 
 
Tijdens deze live screening - de films zijn gemaakt voor internet - zullen de hoogtepunten uit de Nederlandse en de Griekse videoblogs worden vertoond. Het contrast tussen noord en zuid - in landschap, toekomstperspectief en beleving - is treffend. De nadruk in het programma ligt op de Griekse blog: Filmmaker Pavlos Georgiadis spreekt met jonge Grieken uit de stad en van het platteland en probeert antwoord te zoeken op de vraag: 'Is het mogelijk de Griekse economie te herstarten via het platteland?' De videoblog sloeg in als een bom: eindelijk een positief verhaal uit Griekenland. Georgiadis overbrugt de verschillen tussen groot en klein, stad en land, lokaal en mondiaal en laat zien hoe jonge landgenoten het heft in eigen hand nemen. 

De screening wordt aangevuld met een live interactief programma waarbij o.a. filmmaker Pavlos Georgiadis, en Europarlementariërs Esther de Lange (Nederland) en Kriton Arsenis (Griekenland) aanwezig zijn.  

De videoblog is onderdeel van het internationale platform FoodPoliticsEU en won in 2012 de prijs voor Best Short Documentary op het Arc Light Film Festival in Hollywood.
 
 

Deel dit programma


Ga terug naar het filmprogramma


blog comments powered by Disqus