films

Niet-zo-super-markt <b>SHORTS + Q&A</b>

Niet-zo-super-markt SHORTS + Q&A

72 min
Voorstelling: zondag 24 maart 13:00 | Studio/K 1

Deze shorts hebben één ding gemeen, de komst van de supermarkt. Kleine winkeltjes en consumenten voeren een David vs Goliath strijd tegen de grote supermarktketens en consumenten raken de verbinding kwijt met waar hun producten vandaan komen. Drie korte films over consumeren in een tijd van massaproductie.

LET OP: Na afloop van de films zal Giuseppe Cioffo, de co-regisseur van Best Before, aanwezig zijn voor een Q&A, dus blijf nog even zitten.

No Hay Pan

Fictie I Macarena Monros I Chili I 2012 I 20 min I Spaans gesproken I Engels ondertiteld

In No Hay Pan volgen we de Chileense Luis, eigenaar van een klein lokaal winkeltje. Al jaren verkoopt hij producten van lokale producenten, waaronder brood van bakker Carlos. Wanneer Carlos plotseling komt te overlijden, moet Luis op zoek naar een nieuwe broodleverancier. Dit blijkt nog niet erg gemakkelijk. Onder begeleiding van fijne gitaarmuziek en prachtige beelden van de aandoenlijke Luis, volgen we hem in zijn zoektocht naar brood.

Trailer "No Hay Pan" / "No Bread" Trailer from Luminaria Chile on Vimeo.

 
Super

Animatie I Johan Klungel I Nederland I 2012 I 10 min I geen dialoog

Je kent het wel: je gaat goed voorbereid met een zelf geschreven boodschappenlijstje naar de supermarkt, maar eenmaal binnen gooi je al je plannen overboord. Je wordt verleid door aantrekkelijke aanbiedingen en voor je het weet laad je je karretje vol met brood, afgeprijsde kip en familiepakken wasmiddel. Maar al snel verandert deze droom vol verleiding in een nachtmerrie...

 


Best Before + Q&A

Documentaire I Ben Mann I Verenigd Koninkrijk I 2012 I 32 min I Engels gesproken I geen ondertiteling I NL première
We leven in een tijd van afnemende voedselzekerheid. Voedselprijzen van basisproducten rijzen de pan uit en de producenten krijgen er steeds minder voor terug. Deze prijsstijging wordt door een groot deel aangevoerd door de hoge olieprijzen. Boeren zijn namelijk steeds meer afhankelijk van machines en transportbedrijven om hun voedsel te produceren en verspreiden.
 
Gelukkig ontstaan er ook steeds meer initiatieven om het voedselsysteem weer in eigen hand te nemen. Deze korte documentaire van Ben Mann en Guiseppe Cioffo laat het belang van verbinding tussen boer en de stad zien en toont een begin van een voedselrevolutie.

In Best Before komt onder andere Tim Lang aan het woord, die vorig jaar de Keynote spreker van het Food Film Festival was. Bekijk hieronder de trailer van de film.
 

Best Before Trailer from BestBefore on Vimeo.Deel dit programma


Ga terug naar het filmprogramma


blog comments powered by Disqus