films

Eten is Beleven <b>SHORTS + Q&A</b>

Eten is Beleven SHORTS + Q&A

89 min
Voorstelling 1: vrijdag 22 maart 20:30 | Studio/K 2
Voorstelling 2: zaterdag 23 maart 13:00 | Studio/K 2

Eten doe je met al je zintuigen. In deze serie korte films wordt je meegenomen in het hoofd van de hoofdpersonages. Je beleeft geuren, herinneringen en wensen met ze mee. Eten is Beleven! Bovendien is dit blok extra bijzonder omdat het om drie Nederlandse premières en één wereldpremière gaat.

LET OP: Na beide voorstellingen zal de filmmaakster van Encarnación, Tanja Nabben, aanwezig zijn voor een Q&A.

Tastes Like Chicken?

Fictie I Quico Meirelles I Brazilië I 2012 I  15 min I Engels gesproken I geen ondertiteling I NL première

In Tastes Like Chicken? kijken we mee in het hoofd van een kuikentje dat wordt geboren in een legbatterij. Net als alle anderen weet ze niet hoe het er buiten uitziet, maar het moet toch veel beter zijn dan dit?! We volgen dit kuikentje in haar snelle wasdom tot (plof)kip en we zien hoe zij droomt over een vrijer bestaan...

Zupa

Documentaire I Maira Dobele I Letland, Finland I 2011 I  37 min I Fins gesproken I Engels ondertiteld I NL première
Wanneer de Letse Maira aan haar jeugd denkt, kan zij zich vooral nog één ding herinneren: een zakje instant soep met een grote haan erop. Een cadeautje van haar vader na een reis naar Joegoeslavië. Ten tijde van de Sovjet Unie waren producten uit het buitenland immers schaars en dus heel bijzonder! De haan en de instant soep bleven Maira de rest van haar leven fascineren. Naast een mooi persoonlijk verhaal ook een tijdsbeeld van de Sovjet Unie en over de betekenis van eten in een tijd van politieke onrust.

Dans le cochon tout est bon

Animatie I Iris Alexandre I Frankrijk I 2011 I  4 min I geen gesproken taal I NL première
Alles aan het varken is mooi behalve de krijs. Een korte animatie die op een prachtige manier het nose to tail principe laat zien.

Encarnación + Q&A

Documentaire I Tanja Nabben I Nederland I 2012 I  33 min I Nederlands en Spaans gesproken l Engels ondertiteld I Wereld première
Bier, vrienden en zelf geslachte ham, veel beter dan dat wordt het Spaanse leven niet. Zo zie je ook dat de Nederlandse Berend met volle teugen geniet van zijn boerenleven in het zuiden van Spanje. Hij runt zijn boerderij op de traditionele manier en slacht zijn dieren nog zelf. In Encarnación volgen we Berend en zijn vrienden Juan en Manolo tijdens het slachten van een van de varkens. Een prachtige weergave van het boerenleven zoals het bedoeld is!

vrijdag 22 maart 20:30 | Studio/K 2 zaterdag 23 maart 13:00 | Studio/K 2Deel dit programma


Ga terug naar het filmprogramma


blog comments powered by Disqus