events

Old Amsterdam Food Tour met <b> Carolyn Steel & CITIES </b>

Old Amsterdam Food Tour met Carolyn Steel & CITIES

Carolyn Steel & Anke de Vrieze | 120 min | Engels
Voorstelling: zondag 24 maart 13:00 | Start: Nieuwmarkt

Je bent wat je eet. Maar dat ook onze steden zijn gevormd door de manier waarop we eten en voedsel produceren, daar sta je niet elke dag bij stil. Architect en schrijver Carolyn Steel en Anke de Vrieze van Cities laten je in deze stadswandeling met nieuwe ogen kijken naar je vertrouwde Amsterdam. 

Carolyn Steels boek Hungry City is een must read voor iedereen die wil begrijpen hoe voedsel de geschiedenis en het heden heeft gevormd. In haar boek gebruikt ze voedsel als middel om steden beter te begrijpen en in te richten en legt ze uit hoe een betere relatie tussen (stads)mens en voedsel kan bijdragen aan de oplossing van de voedselproblematiek.
 
Geïnspireerd op Steels boek, organiseert platform CITIES sinds kort Old Amsterdam Food Tours. Een stadswandeling en fietstocht die je langs plekken voert die zich in het verleden hebben gevormd door de menselijke behoefte aan voedsel, ver voordat er supermarkten waren waar het soms lijkt alsof het eten op een magische manier in de schappen verschijnt. Eeuwen geleden was voedsel – en de producenten daarvan - veel meer zichtbaar in de stad. Hoe was de stad daarop ingericht? 

Op zondag 24 maart zullen Carolyn Steel en de mensen van CITIES een special edition van deze Old Amsterdam Food Tour verzorgen. Deels lopend, deels op de fiets nemen Carolyn en Anke je mee langs belangrijke plekken in de Amsterdamse voedselgeschiedenis, zoals de Dam, de Nieuwmarkt en de Veemarkt. Uiteraard eindigen we op onze eigen ambachtelijke markt, omdat we hopen dat opkomende markten ertoe bijdragen dat de mens weer een betere relatie met zijn voedsel opbouwt.
 
LET OP: deze tour start op zondag 24 maart om 13.00 uur op de Nieuwmarkt (voor de Waag). De tour eindigt op de Food Film Festival Markt. Een deel van de tour gaat per voet, waarna er zal worden overgestapt op de fiets. Deelnemers moeten op hun EIGEN FIETS naar de Nieuwmarkt komen! Tickets zijn €15,-
 
 
 
De Old Amsterdam Food Tour wordt door CITIES aangeboden, óók buiten het Food Film Festival om. Heb je interesse, maar ga je al naar de film op zondag, of is de tour al uitverkocht, reserveer dan voor een andere datum. 

Deel dit programma


Ga terug naar het eventprogramma


blog comments powered by Disqus