events

The Hamburger Scenes

The Hamburger Scenes

Louise Fresco, Helen Westerik | 60 min | Nederlands gesproken
Voorstelling: vrijdag 22 maart 17:00 | Rabozaal (SK/3)

Louise Fresco en Helen Westerik schreven een boek over de rol van eten in speelfilms. In The Hamburger Scenes belichten zij met behulp van filmscènes de rol van fast food en met name de hamburger in speelfilms. 

Dat uit speelfilms veel af te leiden is over het belang van voedsel in sociale relaties, hebben Louise Fresco en Helen Westerik overtuigend aangetoond in hun eerdere lezingen bij Spui 25 en EYE, en natuurlijk in hun boek Verraad, Verleiding en Verzoening. Dit jaar doen zij een stap verder door specifiek te kijken naar de Hamburger, symbool van verderf en vernieuwing, van overvloed en onmatigheid, van westerse decadentie en westerse aantrekkingskracht - een complex symbool dat Louise Fresco tot leidraad van haar boek Hamburgers in het Paradijs maaakte.

In dit programmaonderdeel zullen Fresco en Westrik de Hamburger belichten door fragmenten uit speelfilms en uit documentaires te vertonen, waarbij Andy Warhol's bedachtzame consumptie van een Hamburger een hoogtepunt belooft te worden.

The Hamburger Scenes - opnamedatum: vrijdag 22 maart om 17:00

The Hamburger Scenes - FFF 2013 from Food Film Festival on Vimeo.


Deel dit programma


Ga terug naar het eventprogramma


blog comments powered by Disqus