events

Keynote: Mark Bittman

Keynote: Mark Bittman

Mark Bittman | 60 min | Engels gesproken
Voorstelling: zondag 24 maart 20:30 | Rabozaal (SK/3)

Traditioneel sluiten we het Food Film Festival af met de wijze, inspirerende en vooral activerende woorden van een internationaal vooraanstaand spreker. Vorig jaar was dat de Britse professor Tim Lang, dit jaar niemand minder dan New York Times columnist en kookboek-auteur Mark Bittman

Bittman heeft maar één doel en dat is de westerse consument beter en bewuster te laten eten. More plants, less meat is daarbij zijn mantra. Zijn recepten geven thuiskoks handvatten voor een gezondere en duurzamere levensstijl en zijn opiniestukken zijn zowel kritisch als realistisch. Verandering gebeurt niet overnight maar gaat in kleine stapjes. Boerenmarkten zullen de wereld niet redden want het gros van de mensen koopt in de supermarkt. Goed eten moet daarom juist in de supermarkt verkrijgbaar zijn. 
 
Naast opiniestukken heeft Bittman ook een aantal bestsellers over koken geschreven. De Dikke Vegetariër is in Nederland misschien wel zijn bekendste boek – en tevens het meest uitgebreide vegetarische boek ooit geschreven. Zijn meest recente werk is het kritische Food Matters: A Guide to Conscious Eating waarin hij de link legt tussen overmatige vleesconsumptie, overgewicht, global warming en andere negatieve effecten van de moderne maatschappij.  
 
In zijn keynote speech zal Bittman passievol zijn zorgen uiten over de gevaren van ons westerse consumptiegedrag. Onze vleesconsumptie en de verslaving aan fast food heeft een gigantische negatieve impact op onze gezondheid en grote gevolgen voor een gezond functionerende planeet. Een nog interessanter aspect waar Bittman op in zal gaan is: wat is in zijn ogen de oplossing? Hoe komen we tot een systeemverandering? Kunnen we er op vertrouwen dat verandering tot stand komt door inspanningen van het bedrijfsleven, is de consument aan zet of is er een cruciale rol weggelegd voor de overheid?
 

Key Note Speech: Mark Bittman - opnamedatum zondag 24 maart om 20:30

Keynote: Mark Bittman - FFF 2013 from Food Film Festival on Vimeo.Deel dit programma


Ga terug naar het eventprogramma


blog comments powered by Disqus