Nieuws

Slow Food <b>Love</b> Story

Slow Food Love Story

Op het FFF werd vanmiddag de documentaire Slow Food Story getoond, met als gasten regisseur Stefano Sardo en hoofdpersoon Carlo Petrini himself. "Ik ben blij met het resultaat, normaal gesproken wordt zo’n film over je gemaakt als je dood bent. I’m lucky enough to see it while I’m still alive.”, grapte Carlo Petrini tijdens de Q&A. 

"Daarbij geeft de film een goed beeld hoe een idee uit de kleine stad Bra, een movement kan worden. Met goede mensen om je heen, lukt het.” Regisseur Stefano Sardo komt uit Bra, de plek waar Slow Food is ontstaan. "Ik ben opgegroeid met Slow Food. Mijn ouders zijn vrienden van Carlo. Ik wilde met deze film geen manifesto maken, maar gewoon mijn versie van het verhaal.” Het valt Stefano vooral op dat er een verjonging onder de leden heeft plaatsgevonden. "Vroeger waren dit veertigjarige beards and bellies. Nu zijn vooral veel jongeren onderdeel van de organisatie.”

Carlo verwacht, naast jongere leden, nog meer veranderingen voor de toekomst. "Ik denk dat de beweging groter en politieker wordt. Huidige politici lijken wel te slapen. Ze begrijpen de rol van eten niet in onze maatschappij. De jongere generatie begrijpt dit wel. Zij kunnen dit kunnen veranderen. Dus: doe wat je leuk vindt, doe altijd wat je leuk vindt. Zo kun je invloed uitoefenen! Voedsel is energie, de reden van ons bestaan. Het echte probleem is waste.” 

Na vertoning van de film begrijpt de kijker waarom Carlo Petrini, oprichter en boegbeeld van Slow Food, liefkozend Carlin wordt genoemd. Carlin is charmant en vertelt eindeloos enthousiast over de organisatie. "Help me mijn toekomst beslissen!” vraagt iemand uit de zaal. Carlo is dus niet alleen een fijne spreker, maar ook een goede raadgever. 
 
Foto: Bart van Baardwijk
 


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus