Nieuws

klik op de foto voor een vergroting

FFF restaurant open: "keukenbeukers" gaan los

In een decor van robuuste broden, vrolijk gekleurde placemats en prachtig opgemaakte borden is zojuist het FFF restaurant open gegaan. De sfeer in de keuken is opgetogen en vrolijk: "We are gonna feed a lot of people!"

Vandaag is om twaalf uur de FFF keuken geopend en hebben de eerste mensen de prachtige gerechten mogen proeven. Voordat de keuken open ging, was er eerst een briefing van het personeel onder leiding van Joris en zijn mede-chefs. De vrijwilligers moeten de gerechten, die volgens Oliver Rowe "very Joris" zijn, uitproberen en er genoeg van weten om aan gasten te kunnen vertellen wat centrale thema's in het menu zijn: herkomst, hoogstaand en duurzaam. De speelse gerechten vallen erg in de smaak, en kreten van enthousiasme zijn niet van de lucht. Volgens de bediening zijn de gerechten vooral "superspannend", en voor de mensen die zeggen "het oog wil ook wat": het is een feestje in het bord! 

Het doel van het restaurant - elk jaar weer vast onderdeel van het FFF - is om een stukje eetbeleving aan het festival toe te voegen. Dat is te zien: verrassende kleuren, composities en bereidingen, zoals de gepofte staart de geitenstoof en het amandelkaasje. Tijdens het proeven van de gerechten blijkt uit de gesprekken tussen de chefs dat de bron waar dit allemaal vandaan komt vooral een echte passie voor "good food" is. Dat de gerechten niet eenvoudig zijn, blijkt wel wanneer chef Samuel en maître Hylke de gerechten doorspreken: tientallen ingrediënten passeren de revue.   

Terwijl de eerste gasten binnendruppelen wordt er nog snel een groepsfoto gemaakt van het keukenteam - die Joris liefkozend zijn "keukenbeukers" noemt - waar de teamspirit vanaf spat. De eerste gasten wordt een tafel gewezen, en de keuken kan los. Zodra de borden de tafels bereiken worden er gelijk een aantal gerechten op Instagram gezet. Om kwart voor één zitten er al ruim tweeëntwintig mensen in het restaurant: een klein voorproefje van wat dit weekend gaat komen. Als de borden van tafel gehaald worden zijn ze leeg, en de gasten nog vrolijker dan bij binnenkomst!

Mac van Dinther, culinair journalist bij de Volkskrant, noemde het restaurant op Twitter zojuist al sterwaardig. Hij schrijft:

Als Michelin sterren zou uitdelen aan festivalrestaurants zou ik zeggen van het #FFF : 1 ster, op weg naar 2.

Een goede start van het FFF restaurant: een mooie ervaring, zowel voor personeel als gast! 

 


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!




blog comments powered by Disqus