Nieuws

Food Film Festival <b>zet geit terug op de kaart!</b>

Food Film Festival zet geit terug op de kaart!

Aanstaande vrijdag gaat het Food Film Festival Restaurant open en het menu is door chefs Joris Bijdendijk en Samuel Levie alvast bekend gemaakt. De kaart staat weer vol met de lekkerste gerechten: van goede vis tot geit, heel veel groenten en zelfs een vegan gerecht.

Neem bijvoorbeeld vooraf de ceviche van makreel met biet en soyavinaigrette, spelt met gebraiseerde vleeskoolrabi, geitenhangop en hazelnoten als hoofdgerecht en als desert panna cotta met citroen en basilicumsorbet. Alle gerechten zijn geïnspireerd op onze gedachtengoed over good, clean en fair voedsel en smaken echt (we hebben getest) verschrikkelijk lekker. Veel groenten uit Nederlandse grond en afkomstig van bekende boeren, vlees van minder courante delen en boven alles een goed verhaal.  

Zo serveren we bijvoorbeeld ook melkgeit. Nederland staat vol met geiten die voornamelijk worden gehouden vanwege hun melk. De bokjes worden vernietigd of vervoerd naar Spanje of Italie – landen waar ze wel geitenvlees eten. Waarom eten wij geen geit? De biologische geitenboeren die ons leveren willen daar verandering in brengen. Hun dieren hebben mogen genieten van het buitenleven en het vlees is mals en smaakvol. Samen met deze boeren zetten we geitenvlees terug op de kaart! 

Het restaurant gaat open op vrijdag 22 maart om 12.00 uur, je kunt niet reserveren, maar als je je meldt in het restaurant krijg je zo snel mogelijk en plek. Download hier de PDF van het menu en neem hieronder vast een kijkje in de festival keuken:

Food Film Festival Restaurant from Philip van Ierschot on Vimeo.

 

Als je op de afbeelding klikt krijg je een vergroting. Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus