Nieuws

<b> CITIES </b> & Food Film Festival

CITIES & Food Film Festival

Tijdens het Food Film Festival kan je deelnemen aan een stadswandeling die je met andere ogen naar je stad laat kijken. In samenwerking met auteur Carolyn Steel heeft het platform CITIES een special edition van haar Old Amsterdam Food Tour ontwikkeld. 

De 21ste eeuw is de eeuw van de stad. Voor het eerst in de geschiedenis zijn er wereldwijd meer stedelingen dan plattelandsbewoners. Al die stedelingen drukken zwaar op de voedselvoorziening: ze eten namelijk wel, maar produceren vrijwel geen voedsel. Stichting CITIES stimuleert stedelijke innovatie op allerlei vlakken, waaronder de voedselvoorziening in de stad. 

Voor het Food Film Festival heeft CITIES haar Old Amsterdam Food Tour licht aangepast. Op zondag 24 maart zullen Anke de Vrieze van CITIES en de Engelse architect en auteur Carolyn Steel (die het fenomenale boek Hungry City over het onderwerp schreef) een rondleiding door Amsterdam geven die je laten inzien dat steden in feite helemaal rond de voedselvoorziening zijn gebouwd. Een niet te missen gebeurtenis die je de ogen open doet voor een infrastructuur die we steeds verder wegstoppen, maar waaraan we nooit ontkomen: die van ons voedsel. Als je zichtbaar maakt hoe ons eten tot ons komt, wordt duidelijk dat ons hele bestaan draait om eten.

Het Food Film Festival en de Youth Food Movement vinden - net als CITIES - daarom dat je maar beter goed kunt eten. Mocht de tour reeds vol zijn, niet getreurd: CITIES geeft de tour ook na het festival nog. Enjoy! 


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus