Nieuws

Lekker extra programma: <b>Food Events</b>

Lekker extra programma: Food Events

Het is al eerder gezegd: dit jaar is het Food Film Festival groter, beter en lekkerder. Daarom hebben we voor het eerst een selectie food events aan het programma toegevoegd: menu’s die zorgen voor een maximale beleving van de film – en andersom. 

Op zaterdag 23 maart verandert het restaurant heel even in Oud Sluis als het team van Sergio Herman de keuken overneemt voor het bereiden van twee speciale mossellunches. Deze lunch hoort bij de documentaire L’Amour Des Moules waarin Sergio te zien is. Ook bij de eerste film van het festival, The Well, bereiden onze eigen chefs een te gekke lunch. Food for thought én een sensatie voor de zintuigen. 

Over ons eigen restaurant gesproken. We werken dit jaar samen met een van de beste restaurants van Amsterdam: Bridges. Joris Bijdendijk zwaait hier sinds kort de scepter en leidt opnieuw onze festivalkeuken die we dit jaar omdopen tot platform waar professional meets talent. Samen met Samuel Levie is Joris al druk aan het testkoken zagen we afgelopen weekend op Twitter.  

Tot slot nog even aandacht voor onze ambachtelijke markt en de rij met food trucks. Want ook daar valt voor eters veel te beleven. Niet alleen vind je daar Goede, Echte producten (met hoofdletters ja!), nieuwe smaken en ideeën maar ook nieuwe ontmoetingen. De Youth Food Movement lanceert tijdens de markt haar nieuwe initiatief, Het Eetcafé, een on- en offline hangout voor boeren en burgers. Als voorproefje houden we meet & greets met de leukste boeren van het NAJK (Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt). 

Voor de food events gaan net als voor de films en workshops de kaarten woensdag in de voorverkoop. Bekijk het volledige programma hier en zorg dat je om 12.00 uur klaar zit!


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus