Nieuws

L'amour des Moules op <b>Berlinale</b>

L'amour des Moules op Berlinale

Donderdag gaat alweer de 63e editie van de Berlinale van start. Een van onze favoriete onderdelen is, hoe kan het ook anders, Culinary Cinema. Dit jaar is de eer aan L'Amour des Moules om dit onderdeel te openen tijdens het internationale filmfestival in Berlijn.

Ieder jaar kijkt de hele filmindustrie uit naar de Berlinale. Al 63 jaar lang vertonen ze hier de mooiste en nieuwste films en documentaires. Ook staan er weer zestien spectaculaire food films op het programma waaronder de Nederlandse film L'Amour des Moules, die in maart ook op het Food Film Festival te zien zal zijn.

In de documentaire van Willemiek Kluijfhout zien we de fascinerende levensloop van de Zeeuwse mossel en de gepassioneerde mensen die zij onderweg tegenkomt. In deze ‘mosselodyssee ’ volgt Kluijfhout de professionals rond de mosselcultuur: biologen, kwekers, vissers, chef-kok Sergio Herman en zelfs een gynaecoloog. De meest interessante verhalen ook nog eens op een prachtige manier verfilmd. Terecht dus dat dit de openingsfilm is van de Kulinarische Kino.

Het hele programma van het Food Film Festival wordt bekend gemaakt op 14 februari. 

Hieronder alvast een klein voorproefje:

L'Amour des Moules, de Trailer (NL) from TRUEWORKS on Vimeo.


 

 


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus