Nieuws

<b> FFF </b> zoekt bestuursleden

FFF zoekt bestuursleden

Stichting Food Film Festival heeft per januari 2014 ruimte voor twee nieuwe bestuursleden, die samen met de drie andere bestuursleden het Food Film Festival besturen. Voor de functies van Secretaris (portefeuille PR & Communicatie) en Algemeen Bestuurslid (portefeuille Film) zoeken we gemotiveerde mensen die achter de filosofie van het festival staan, en het festival met nieuwe kennis en ervaring kunnen voeden en door laten groeien.

 
Het Food Film Festival zoekt met ingang van januari 2014 een
 

Secretaris (portefeuille PR &Communicatie)

vrijwillige bestuursfunctie, 8 uur per maand

Functiebeschrijving
Als secretaris heb je de ruimte om je te richten op de politieke en bestuurlijke kant van festivalorganisatie, en om je kwaliteiten in te zetten bij het uitzetten van de PR- en communicatiestrategie op de langere termijn. Je beheert de portefeuille PR & Communicatie en hebt dan ook specifieke ervaring in PR en communicatie met betrekking tot (film)festivals. Binnen het bestuur adviseert/steunt de secretaris de directie op het gebied van PR en communicatie. Er is gelegenheid om een bijdrage te leveren aan de verbetering van de positie van het Food Film Festival in het grote festivallandschap en van de kwaliteit van het PR- en communicatietraject. Het Food Film Festival biedt je de mogelijkheid tot het uitbouwen van een netwerk. Je gaat werken in een enthousiast team van bestuursleden.
 
Taken
 • Contact onderhouden met directie en/of communicatie-afdeling
 • Bijwonen en voorbereiden van de maandelijkse bestuursvergaderingen
 • Opstellen van de agenda i.s.m. voorzitter
 • Maken van notulen en een actielijst voorkomend uit bestuursvergaderingen
 • Bewaken van de voortgang van de uitvoering van de actielijst i.s.m. voorzitter

Naast de functie voor secretaris is het Food Film Festival ook op zoek naar een
 

Algemeen Bestuurslid (portefeuille Film)

vrijwillige bestuursfunctie, 8 uur per maand

Functiebeschrijving
Als algemeen bestuurslid heb je de ruimte om je te richten op de politieke en bestuurlijke kant van festivalorganisatie, en om je kwaliteiten in te zetten bij het bepalen van het filmbeleid. Je hebt een achtergrond in filmwetenschap en een breed netwerk binnen de film- en festivalwereld. Binnen het bestuur is het Algemeen Bestuurslid (Film) degene die de directie adviseert/steunt op het gebied van de filmprogrammering en het internationale filmnetwerk. We zijn dan ook specifiek op zoek naar iemand die met zijn/haar kennis op filmgebied de competenties die er binnen het bestuur zijn kan aanvullen. Liefde voor en kennis over films is een absolute must!
 
Taken
 • Bijwonen en voorbereiden van de maandelijkse bestuursvergaderingen
 • Onderhouden van internationaal filmnetwerk
 • Uitvoeren van acties voorkomend uit bestuursvergaderingen
 • Contact onderhouden met directie en/of filmprogramma-afdeling


Profielschets Secretaris en Algemeen Bestuurslid

 • Je hebt ervaring met een soortgelijke bestuursfunctie of organisatorische verantwoordelijkheid
 • Je bent een teamspeler die goed zelfstandig kan werken en initiatief toont
 • Je kunt secuur werken en bent organisatorisch sterk
 • Je bent besluitvaardig en hebt goede communicatieve vaardigheden
 • Je houdt ervan om in een dynamische sfeer en team te werken
 • Je kent het Food Film Festival goed en/of hebt affiniteit met film en festivals
Vergoeding bestuursfuncties
Een bestuursfunctie bij het Food Film Festival is een vrijwillige functie. Voor beide bestuursfuncties is geen vergoeding beschikbaar.

Over de organisatie

Het Food Film Festival is een onafhankelijke stichting, opgericht in 2010, en kent naast een bestuur ook een uitvoerende directie. Beide werken nauw met elkaar samen. Het bestuur van de stichting is verantwoordelijk voor de (langetermijn)strategie van het festival en werkt met de directie samen aan het beleid voor fondsenwerving, personeel, het opstellen van een (meer)jaarplan en het jaarverslag.
 
Het Food Film Festival gaat medio 2014 zijn vierde editie tegemoet en is een initiatief van de Youth Food Movement Nederland (YFM). Deze jongerenbeweging zet zich in voor een beter voedselsysteem vanuit het idee dat al ons eten good, clean en fair moet zijn – de filosofie van moederorganisatie en wereldwijde beweging Slow Food.

Het Food Film Festival is een driedaags festival waar het beste aanbod van foodfilms is te zien. Met kwalitatieve documentaires, speelfilms, animaties en korte films presenteert het Food Film Festival alles dat met eten te maken heeft. Enerzijds wil het Food Film Festival de liefde en waardering voor voedsel in het algemeen uitdragen en anderzijds de vele problemen én oplossingen gerelateerd aan ons huidige voedselsysteem aan de kaak stellen. In maart 2013 beleefde het festival haar derde succesvolle editie in filmtheaters Studio/K en Kriterion in Amsterdam. Met ruim 8.000 bezoekers, meer dan 30 films en een vol programma met workshops, debatten, lezingen, netwerkevenementen, een markt en feestjes is het Food Film Festival aan het uitgroeien tot een internationaal bekend festival. We hebben de ambitie om met het beste en verrassendste film&food-aanbod dé culinair-filmische uitspatting van Nederland te blijven en van Europa te worden.

Reacties

Ben je geïnteresseerd in een van de functies? Stuur dan een korte motivatie met je CV naar voorzitter Helen Kranstauber: helen@foodfilmfestival.nl. Voor meer informatie kun je bellen naar 020-776 37 22.

READY FOR TAKE OFF?!


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus