Nieuws

FFF zoekt een stagiair(e) Assistent Filmprogramma!

FFF zoekt een stagiair(e) Assistent Filmprogramma!

Het Food Film Festival is begonnen met de voorbereidingen voor de vierde editie! Daarvoor zijn we op zoek naar een stagiair(e) Assistent Filmprogramma. Ben jij gek op films en lekker eten? Solliciteer dan snel!


Vacature stagiair(e) Assistent Filmprogramma

Het Food Film Festival gaat in mei 2014 zijn vierde editie in Amsterdam tegemoet. Het Food Film Festival is een initiatief van de Youth Food Movement (YFM). Deze jongerenbeweging zet zich in voor een beter voedselsysteem vanuit het idee dat al ons eten good, clean en fair moet zijn - de filosofie van moeder organisatie en wereldwijde beweging Slow Food. Het Food Film Festival biedt een podium aan nationale en internationale film- en foodprofessionals, en heeft de ambitie om met het beste en verrassendste film&food-aanbod dé culinair-filmische uitspatting van Nederland te blijven en van Europa te worden.

Het Food Film Festival is een driedaags internationaal filmfestival waar het beste aanbod van foodfilms is te zien. Met kwalitatieve documentaires, speelfilms, animaties en korte films presenteert het Food Film Festival de nieuwste foodfilms en alles wat met eten te maken heeft. Do foodfilms komen uit alle hoeken van de wereld en zijn geselecteerd door een ervaren team van viewers. Verder biedt het festival interactieve film- & foodtalks, een food+film-expo, exclusieve workshops, vette muziek en creatieve clubavonden. Naast de foodfilms staat uiteraard food centraal in het hoogwaardige FFF Restaurant en op de markt. Zoals gezegd: het Food Film Festival zet alles dat met eten te maken heeft vol in de schijnwerpers!

Voor de afdeling Filmprogramma zoekt het Food Film Festival te Amsterdam een stagiair Assistent Filmprogramma (m/v).

De afdeling Filmprogramma is verantwoordelijk voor de (film)techniek, uitvoer van het filmprogramma en speciale aanverwante filmprogramma-onderdelen. Binnen de organisatie van het festival is er veel contact met de diverse afdelingen. Een nauwe samenwerking is er met name tussen de afdelingen Productie en Marketing & Communicatie.

De afdeling Filmprogramma bestaat uit een hoofd van de afdeling, dat is de artistiek leider van het festival, de coördinator van het Filmprogramma en vier viewers. Tijdens het festival wordt de afdeling ondersteund door producers, locatiemanagers, technici, subcoördinatoren en vrijwilligers. Als Assistent Filmprogramma ben je samen met de Coördinator Filmprogramma verantwoordelijk voor alle werkzaamheden omtrent de filmprogrammering.


Functieomschrijving

De selectie van Food Film Festival komt tot stand door actieve research en verschillende selectieronden. Alle films worden beoordeeld door een team van viewers, waarna de Coördinator Filmprogramma en het Hoofd Programma het programma samenstellen. Als Assistent Filmprogramma administreer je aangemelde films, stuur je deze door naar viewers en heb je contact over de selectie of afwijzing van films. Je woont selectiemeetings bij, waar je inzicht krijgt in de totstandkoming van het programma en ook wordt uitgenodigd daarover mee te praten.
Na de selectie krijg je een deel van de films onder je hoede en ben je verantwoordelijk voor het verzamelen van gegevens ten behoeve van de website en het programmaboekje. Daarnaast regel je het transport van films.
Tijdens het festival zul je zaalwachtdiensten vervullen, maar ook filmmakers ontmoeten en hen welkom heten op ons festival.

Profiel
Je hebt affiniteit met en kennis van film en daarnaast interesse in food. Je volgt of hebt een relevante HBO- of WO-opleiding gevolgd, richting Media, Communicatie, Film & Televisiewetenschappen. Je gedijt in een hectische omgeving, bent georganiseerd en kunt structuur aanbrengen in je werkzaamheden. Je kijkt ernaar uit om onder hoge druk toe te werken naar een aantal grote deadlines en uiteindelijk het festival.

Werkzaamheden
- Assisteren bij de research naar foodfilms
- Verwerken van aangemelde films
- Corresponderen met regisseurs, producenten en sales agents omtrent selectie, afwijzing en programmering van films en randprogrammering
- Administreren van afgewezen films
- Verzamelen van materiaal voor het programmaboekje, website en overige communicatie
- Proefdraaien van de films voorafgaande het festival
- Ondersteuning bij de productie van het filmprogramma tijdens het festival
- Incidenteel inleiden en afkondigen van premières tijdens het festival
- Regelen van gastenkaarten en overnachtingen voor filmmakers en gasten
- Zorg dragen voor transport van films naar het festival en terug

Functie-eisen
- Geen telefoonangst
- Vloeiend Engels en Nederland in woord en geschrift
- Uitstekende beheersing computerprogramma’s als Word, Excel en Google Drive
- Initiatiefrijk
- Accuraat, snel en zorgvuldig
- Goed overzicht kunnen houden
- Enthousiast en een teamplayer
- Uitstekende communicatieve en sociale werkzaamheden
- Stressbestendig, servicegericht en een flexibele werkinstelling
- Bij voorkeur ervaring in de culturele sector

Functie: stagiair Assistent Filmprogramma (m/v)
Periode: december 2013 t/m mei 2014
Vergoeding: De stagevergoeding bedraagt €200 bruto per maand op basis van een parttime aanstelling (24 uur, 3 dagen per week). Reis- en accommodatiekosten worden niet vergoed, omdat verwacht wordt dat de student in het bezit is van een OV-studentenkaart of in Amsterdam woonachtig is.

Solliciteren
Heb je interesse in de stageplaats? Stuur zo snel mogelijk je motivatie en CV op naar Laura Fulgori, Coördinator Filmprogramma, laura@foodfilmfestival.nl. Geef in je brief aan waarom je een stage bij het Food Film Festival ambieert en waarom je geschikt denkt te zijn voor deze stage. De deadline voor sollicitatie is 30 november 2013.Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus