Nieuws

klik op de foto voor een vergroting

FFF 2013 was echt groter, beter en lekkerder

Het zit er helaas alweer op: de heel geslaagde derde editie van het Food Film Festival. Een voor de tijd van het jaar ijskoud weekend gevuld met ongelooflijk veel warme mensen, indrukwekkende films, inspirerende sprekers en heel veel lekker eten - dat tot de laatste kruimels is opgegeten. 

Waar door het team van het Food Film Festival maanden naar toe is geleefd, was na drie volle dagen ook zomaar ineens weer voorbij. Studio/K werd na de speech van New York Times columnist Mark Bittman leeggeruimd, de laatste restjes paté werden opgegeten en de overgebleven biertjes opgedronken. 

De belofte groter, beter en lekkerder is meer dan waargemaakt. Het keukenteam, dat bijna klokje rond werkte, zette een waanzinnig menu neer, bereidde tussendoor nog even een lunch in samenwerking met restaurant Oud Sluis en zorgde elke ochtend voor ontbijtjes (zondag zelfs met versgemaakte bloody mary's). Ook de food trucks waren drukbezocht ondanks de snijdende wind die over het plein waaide. Extra filmlocatie Kriterion draaide ook lekker mee: alle films waren uitverkocht en van het vegetarische lunchmenu werd gesmuld.   

Het Grote GMO debat was een belangrijk hoogtepunt. Het genetisch modificeren van voedsel blijft een ingewikkeld vraagstuk waar vele kanten aan zitten. Een goed gesprek hierover is zinvol en daarin zijn we goed geslaagd. Ook de documentaires en talkshows hebben weer vele mensen geïnspireerd en aan het denken gezet. Mensen weer verbinden met hun voedsel en de makers daarvan is waar we naar streven en daar komen we steeds een stukje dichterbij. 

De wereld verbeteren met eten, daarbij hoort ook lekker en luchtig vermaak. Voortdurend is er door de bezoekers gekookt, van Koreaans tot Amerikaans en van bloederige worsten tot groenten uit het Westland. Dan was er nog Johannes van Dam die ons restaurant live etend beoordeelde met een 9-, Carolyn Steel die met ons door Amsterdam fietste en werd er na afloop goed gefeest. 

Tijd om na te gaan denken over het Food Film Festival in 2014. Maar eerst even bijkomen en nagenieten! Heel graag willen we alle vrijwilligers die het afgelopen weekend keihard voor ons hebben gewerkt, sommigen zelfs hele dagen in de kou, bedanken. Dat er zoveel mensen zijn die zich belangeloos willen inzetten, geeft een heel warm gevoel. 

Dank ook aan onze partners die ons alle ruimte hebben gegeven om dit festival opnieuw neer te zetten. En wat te denken van al die kleine en grote producenten die belangeloos producten of diensten ter beschikking stelden, van keukenmateriaal tot filmcamera's, van verse groenten tot verse vis: jullie zijn geweldig. Tot volgend jaar!


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus