Nieuws

klik op de foto voor een vergroting

Lunch en films in Kriterion

Naast Studio/K heeft FFF er dit jaar een nieuwe locatie bij. Filmtheater Kriterion is op zaterdag en zondag ook een plek waar je de beste foodfilms kunt bekijken. Daarnaast kun je in het Kriterion café een heerlijke FFF lunch nuttigen geserveerd door de dames van Cousine.

Op slecht tien minuutjes fietsen van Studio/K vind je aan de Roetersstraat 170 Filmtheater Kriterion. O.a. de FFF films Canned dreams, The fruit hunters, Rauwer en Land rush worden er vertoond. Naast de sfeervolle bioscoopzalen beschikt Kriterion ook over een café dat dit weekend is omgedoopt tot een FFF hotspot waar de dames van Cousine de scepter zwaaien. Ze zorgen ervoor dat je niet met een lege maag naar de film hoeft.

Cousine Catering
De nichtjes Jessie van der Linden en Vera Ramuz van Cousine Catering doen niks liever dan reizen. Veel van hun inspiratie halen ze dan ook uit de bijzondere keukens die ze onderweg tegenkomen. Hun gerechten zijn kleurrijk, vers, origineel en natuurlijk super lekker. Voor FFF serveren ze een speciaal menu. Vera: "onze stijl is mediterraan, maar voor het Food Film Festival hebben we er een lokale touch aan gegeven. Zo serveren we onze salade met geitenhangop en ons zuurdesembrood met rabarberchutney." Achterin het café kun je de bestelling doorgeven en de dames live aan het werk zien door het doorgeefluik. Op vrijdag hebben ze alle voorbereidingen getroffen, dus binnen no-time staat je salade, soep of broodje voor je neus.

Het café van Kriterion is vol met bezoekers. Zo zitten aan een tafeltje de dames Ria en Ank. Zij gaan straks naar de film Chungking Express, maar eerst genieten ze van een zuurdesemsandwich en kikkererwtensoep. Ze zijn fervente bezoekers van Kriterion en konden ook FFF niet overslaan. Ank: "dit is mijn tweede jaar dat ik het festival bezoek. De combinatie van eten en film spreekt mij ontzettend aan. Daarnaast kom ik terug voor de goede sfeer, de leuke mensen van alle leeftijden en de bevlogenheid van de organisatie.” Over het eten zijn ze ook meer dan tevreden. Ria: "de gerechten bevatten bijzondere ingrediënten zoals rabarberchutney. Ik vind ze verrassend lekker.”
 
Hongerig geworden?
Het complete vegetarische menu van Cousine bestaat uit kikkererwtensoep met spinazie, gepocheerd ei en dukkah, geserveerd met platbrood en dip, een kleurrijke salade van geroosterde wortelen met tarwe, sinaasappel, hazelnoot, peterselie & geitenlabneh en een zuurdesemsandwich met oude geitenkaas, rabarberchutney & geroosterde hazelnoot.
 
Op zondag is het café ook nog geopend en staat Cousine in de keuken. Je hebt geen filmkaartje nodig om binnen te komen.


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus