Nieuws

klik op de foto voor een vergroting

Bami met namen en pannenkoeken met roze stroop

"Kom snel zitten, het gaat beginnen!” Met aanstekelijk enthousiasme lokt Ton Meijer alle kinderen naar de zithoek achterin de bibliotheek. Hij maakt interactieve voorstellingen speciaal voor kinderen. Voor FFF leest hij voor uit het nieuwe kinderkookboek van Marij Sloothaak

"Het is een prachtige dag! Het ruikt naar bloemen en dauw. En nog iets, snif, snif.. Ik ruik iets. Volg je neus.. Het is iets verrukkelijks!” Alle kinderen snuiven mee. "Kijk daar! Vliegende gebraden haantjes, en daar.. rijstebrijbergen en scharrelworstjes! Met veel geluiden, bewegingen en inbeeldingsvermogen neemt Ton de kinderen door het verhaal van Marije heen. Het verhaal waarin ze terecht komen bij een pompoen. Een vriendelijke pompoen met raampjes waar de hoofdrolspelers van het boek wonen. En dit zijn niet zomaar mensen, nee het zijn Jonnie en Thérèse de Boer van sterrenrestaurant de Librije, en zij zijn druk aan het koken. 

Marij Sloothaak
Naast Ton zit Marij, de schrijfster van het boek. Voor het Food Film Festival krijgen de kinds in de OBA een preview van de eerste hoofdstukken. Het is geschreven voor kinderen die koken leuk vinden en willen weten waar eten vandaan komt. Maar het is vooral ook voor kinderen die nog niet weten waar eten vandaan komt. Naast een sprookjesachtig verhaal bevat het ook informatie over tafelmanieren, herkomst van eten en recepten van Jonnie en Thérèse. 

Spaghetti met groene kaas
De voorstelling is een afwisseling van Ton die de eerste hoofdstukken van het boek  voorleest en Ton en Marij die vragen stellen. Daarnaast gaan de kinderen nog aan de slag. Ze mogen op een bord hun lievelingsgerecht tekenen. Deze worden op een wand achterin de bibliotheek gehangen. Het levert veel bijzondere gerechten op.  Zo heeft Lena spaghetti met groene kaas getekend, Karlijn en Norris bami met namen en zijn de pannenkoeken met aardbeien van Boris een beetje aangebrand. 

Als afsluiting gaan Ton en Marij nog met alle kinderen en de tekeningen op de foto! En hierbij zeg je natuurlijk niet gewoon kaas, nee je zegt Parmezaanse kaaaaaaaaas!


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus