YFM Chefs

Dit is de website van het Food Film Festival 2012. De website van de 2013 versie vindt je hier: http://www.foodfilmfestival.nl
Het Food Film Festival keukenteam is samengesteld door Samuel Levie en wordt geleid door Joris Bijdendijk.   
Joris Bijdendijk over de keuken van dit jaar: "Met de kennis van afgelopen jaar gaan we er dit keer een nog groter succes van maken. Ik nodig dan ook iedereen van harte uit om te komen genieten van het nieuwe menu vol geweldige gerechten.”
Joris wordt ondersteund door een indrukwekkend team van internationale jonge topchefs die allemaal aangesloten zijn bij de Youth Food Movement. 


Samuel Levie
Een van de oprichters van de YFM en het Food Film Festival. Hij wist Joris opnieuw te strikken als chef en nodigde nog meer van zijn vrienden van over de hele wereld uit om voor u te komen koken. De hier besproken internationale chefs worden geholpen door een nog grotere groep koks die tijdens het festival in de keuken staan te beuken. 


Joris Bijdendijk
Joris werkte in veel verschillende keukens. Hij leerde van de beste chefs en reist nu de hele wereld af om de Pourcel broers te vertegenwoordigen. Zijn thuishonk is momenteel Jardin du Sens in Monpellier. Zie filmpje...


Ard Muntjewerf
Ard is bestuurslid van de Youth Food Movement en sommelier bij restaurant Merkelbach en vooral een groot wijnliefhebber. Hij koos samen met Pieksman wijnen en Margot Los de juiste wijnen bij het menu. Hij stuurt alle fantsastische vrijwilligers in het restaurant aan.


Oliver Rowe
Oliver is bekend van zijn BBC serie the Urban Chef. Hierin liet hij zien dat er binnen de ring van Londen genoeg lekkers te halen was om goed mee te koken. Hij werkte in menig topzaak waaronder het bekende Londense Moro.


Benjamin Darnaud
Hij werkte in de sterrenkeukens van Thierry Marx en Michel Bras en organiseert op dit moment Chef's Congress Omnivore. Bij de Youth Food Movement wordt hij geroemd om zijn geweldige smaakgevoel en creativiteit. 


Leandro Minifred
Hij stond vorig jaar onaangekondigd in de keuken van het Festival. Iedere keer was hij het snelst met zijn Mice en Place. Wat bleek, deze jonge Braziliaan werkte in een aantal van Frankrijks beste restaurants. 


Bera & Moran
Twee chefs uit Israel die ieder jaar tijd vrijmaken te koken op bijzondere gelegenheden. Dit jaar kreeg Samuel een mail met de vraag: mogen wij jullie team versterken. En zo komt het dat de chef van de Franse ambassadeur in Israel nu in onze keuken staat.