Weblog

Dit is de website van het Food Film Festival 2012. De website van de 2013 versie vindt je hier: http://www.foodfilmfestival.nl
De kunst van het zelfdoen

De kunst van het zelfdoen

‘Zelluf doen…!’, jengelen kleine kindertjes die zichzelf al groot genoeg vinden vaak. Zelf schoentjes aan, veters strikken en andere klusjes. Ouders rollen met hun ogen en zien de onhandige klunsjes ploeteren, maar uiteindelijk leren ze. En dan stoppen mensen op een bepaalde leeftijd met dat te zeggen. Maar de generatie van de Youth Food Movement is er een die dit blijft zeggen. Vooral als het om de wereld verbeteren gaat.

Voedsel is uitermate geschikt voor het concept ‘zelf doen’. We eten elke dag drie keer. Voedsel is tastbaar en begrijpelijk tegelijkertijd. Iedereen kan zich erin herkennen. En dus kan ook iedereen iets doen. Een verademing na de eindeloze en ongrijpbare debatten over klimaatverandering en energie die ons jarenlang zijn voorgeschoteld. Duurzaam leven krijgt een bijzonder concrete invulling door eens te bestuderen wat er op je bord ligt. Uiteindelijk sta je versteld hoe sterk voedsel verbonden is met alle grote problemen van deze tijd. Het is het middel om verandering te brengen!

De voedselbeweging is dus gebaat bij heel veel mensen die het heft in eigen handen nemen. Op het Food Film Festival is er dan ook bewust veel aandacht voor Do it Yourself! Want een beter voedselsysteem begint bij jezelf. En dat weten ook de voedselstrijders die tijdens #FoodforChange hun masterplan aan je presenteren. Van een eigen schapenboerderij tot een eigen biologische bezorgservice. Allemaal jonge mensen met een plan. We hebben ook weer een fantastische lijst workshops, want zelf koken zorgt voor meer waardering en kennis over eten. En natuurlijk hebben we ook DIY films: in het fijne DIY SHORT programma gaan filmmakers en hoofdpersoon zelf aan de slag of op zoek naar het verhaal achter hun eten.

En over dingen zelf doen gesproken… een festival opzetten! Óók zoiets dat je gewoon zelf  kunt doen. Of althans, gewoon...het is echt een enorme klus en gaat niet zonder slag of stoot! Onze huis-chef Joris Bijdendijk deed er al eerder een boekje over open. En ook deze week hebben we het weer aan den lijven ondervonden. We hadden namelijk problemen met ons online ticketsysteem. De run op kaarten was enorm en de techniek liet ons juist op dat moment in de steek. Teleurgestelde mensen, een ware helpdesk hier op kantoor en een paar dagen flinke stress, waren het gevolg.

Maar we knallen verder. Vandaag is het Food Film Festival programmaboekje naar de drukker gegaan. Een spannend moment! De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest de programmering van het Food Film Festival rond te krijgen en zometeen staat alles op papier! Ook staan de decors in de verf, worden de posters verspreid, de menu’s gemaakt en het wordt hier op kantoor steeds drukker.

Nog twee weken dus. We kijken allen uit naar een heel bijzonder festival en hebben ontzettend veel zin om u allemaal te verwelkomen bij Studio/K. We hopen dat we u kunnen inspireren en het ‘zelluf doen..’ weer nieuwe leven in kunnen blazen! Do it Yourself everybody!

Ook zelfdoen?

Wil je meedoen met de voedselbeweging? Wordt dan lid van de Youth Food Movement. In aanloop naar het festival is er een aantrekkelijke korting op het lidmaatschap en krijg je als lid korting op alle filmkaartjes. Kijk hier voor meer informatie.

Leuk! Alle jonge en briljante geesten worden door Ben & Jerry’s uitgedaagd om hun ideeën in te dienen voor een nieuwe duurzame onderneming. Bedrijven die echt een verschil gaan maken de komende jaren kunnen een startkapitaal winnen van 10.000 euro! Inschrijven kan hier en nog tot 15 april 2012.

Het ultieme zelfdoen! Meehelpen in de bediening op het Food Film Festival. We zoeken nog mensen. Je kan je opgeven via rosa@foodfilmfestival.nl

En last, but not least: de receptuur van de workshops komen na het festival online. Je kan dus ook zonder het Food Film festival, het hele jaar rond, lekker thuis aan de slag!
Ga terug naar het weblog overzicht


Deel deze weblog!
blog comments powered by Disqus