Restaurant

Dit is de website van het Food Film Festival 2012. De website van de 2013 versie vindt je hier: http://www.foodfilmfestival.nl

Het Food Film Festival gaat natuurlijk eigenlijk maar over één ding: eten. Je kunt daar net zo lang films over kijken als je zelf wil, je kunt er debatten over voeren, je kunt naar slimme mensen luisteren die er wat over zeggen, naar kunst kijken en wat al niet meer, maar uiteindelijk krijg je trek. Het Food Film Festival zou zijn naam geen eer aan doen als we daar niet aan hadden gedacht. Gedurende het hele weekend nemen de chefs van de Youth Food Movement onder leiding van topchef Joris Bijdendijk de keuken van Studio/K over om alle festival bezoekers te voorzien van een heerlijke lunch of diner. Op zaterdag en zondag wordt er ook een overheerlijk ontbijt geserveerd (reserveren verplicht)!

Hoe werkt het?
Tijdens het festival wordt het restaurant van Studio/K anders ingericht. Vanaf de opening en de daaropvolgende dagen kan je vanaf 11 uur in het cafégedeelte terecht voor heerlijke broodjes van Dimitri. Vanaf 12 uur is er een uitgebreide lunch en daaraansluitend diner (zelfde kaart). 

In het restaurant kan niet worden gereserveerd. Bij binnenkomst kan je je bij onze gastheer/vrouw melden. Je krijgt dan een nummertje waarmee je kan wachten tot jouw tafel vrijkomt. Daarna kan je gewoon bestellen en van de maaltijd genieten. Om de doorloop te bevorderen, word je wel verzocht je koffie naderhand - mocht je daar zin in hebben - in het café te drinken.

Druk bij de bar? In de hal is er een extra (film)bar, waar traditionele filmhapjes en drankjes in een nieuw jasje verkocht worden. Filosofie
Vanuit de Youth Food Movement inspireren we mensen om bewuste keuzes te maken over wat er op hun bord belandt. Ook de chefs zijn uitgedaagd om een menu te koken dat good, clean en fair is. 

Menu
Speciaal voor het Food Film Festival stelden de jonge chefs een bijzonder drie gangen menu samen. Uitgebreider, specialer, meer haute-cuisine dan ooit, maar tegelijkertijd heerlijk toegankelijk. Klik op het plaatje (of op de kop) voor een vergroting van de menukaart.The international YFM Chefs
Het Food Film Festival keukenteam is samengesteld door Samuel Levie en wordt geleid door Joris Bijdendijk. "Met de kennis van afgelopen jaar gaan we er dit keer een nog groter succes van maken. Ik nodig dan ook iedereen van harte uit om te komen genieten van het nieuwe menu vol geweldige gerechten.” Joris wordt ondersteund door een indrukwekkend team van internationale jonge topchefs. 


Food Friends
De keuken van het Food Film Festival draagt bij aan het bekostigen van het festival. Ieder jaar zijn er weer een aantal producenten en leveranciers die het festival een warm hart toedragen. Dit jaar werden de producten verzorgd door onze vrienden.