workshops

Kleur op je bord <b>Besloten workshop</b>

Kleur op je bord Besloten workshop

Berdien Siere | Besloten Workshop voor internationale vrijwilligers | 120 min
Voorstelling: zondag 18 maart 16:00 | IIRE

Berdien Siere tovert kleur op je bord. In deze workshop speciaal voor de internationale vrijwilligers, die van heinde en verre komen en het FFF mogelijk maken, werkt Berdien met restproducten uit overige workshops en het restaurant. Goed tegen voedselverspilling dus! Wars van strenge recepturen speelt ze met kleuren, smaken en texturen van groenten, fruit en kruiden. 

Kleur op je bord gaat uit van de kwaliteit en waarde van eerlijke natuurproducten als groenten, fruit en kruiden. Een bord vol kleurrijke groenten ziet er prachtig uit, is gezond en je kunt er eindeloos mee variĆ«ren. Gelijksoortige kleuren, zoals paprika en tomaat, kunnen elkaar versterken. Contrasterende kleuren, zoals sperziebonen, rode pepers en knoflook kunnen weer mooie smaaktegenstellingen geven. Berdien leunt op jarenlange ervaring als chef-kok van Siere Cateraars waarmee ze naast cateringen, kookworkshops verzorgt waarin mensen samen aan de slag gaan met seizoensproducten die voor handen zijn. Daarbij daagt Berdien uit om zelf creatief te zijn met een mand vol ingrediĆ«nten en verschillende smaken en technieken samen te brengen. Een appetijtelijke en supergezonde kleurplaat. Berdien leert je te spelen met kleur. Combineer naar smaak snijbieten die in verschillende tinten verschieten met bijvoorbeeld knapperige gele, gestoomde paarse en groene gewelde heerlijkheden. 

Een belangrijke doelstelling van het Food Film Festival is dat mensen meer zelf gaan koken en genieten van eten. Dat wordt een stuk gemakkelijker en leuker als je precies weet wat je met die rare knol, vreemde biet of bittere sla van de groenteafdeling allemaal kunt doen. Daarnaast wordt er op het Food Film Festival al strak ingekocht, hergebruikt en zo min mogelijk weggegooid. Maar met de workshop Kleur op je bord worden de natuurlijke restproducten uit de workshops en het restaurant gebruikt om heerlijk te koken met de vrijwilligers van het festival en zo verspilling tegen te gaan. Een leuke en leerzame extra voor onze internationale YFM vrienden die zo hard nodig zijn om van het festival een succes te maken. We love it when a plan comes together…

Deel deze workshop


Ga terug naar het workshopprogramma


blog comments powered by Disqus