workshops

Wecken & inmaken <b> Basics </b>

Wecken & inmaken Basics

BAAF, Janine & Cokkie, Eke Mariën en Astrid Persad | 90 min | Nederlands
Voorstelling: zondag 18 maart 13:30 | Cybersoek

Vroeger stond Oma's keukenkastje nog vol met weckpotten en ingemaakte jam. Tegenwoordig kopen we deze producten gewoon in de winkel en weet bijna niemand meer hoe je dit ook zelf kunt maken. Gelukkig zijn daar Baaf Vonk, Eke Mariën, Janine & Cokkie en Astrid Persad die ons het ambacht weer kunnen leren.

Om te beginnen...
Om met de juiste kennis van start te kunnen gaan zal Rob van Gelder van het walhalla van het wecken en inmaken, de Brouwmarkt, een korte theoretische introductie geven over wecken en inmaken.

Kimchi met Baaf Vonk
Baaf is een culinaire duizendpoot die zich met de meest uiteenlopende projecten bezig houdt. De ene keer maakt hij ambachtelijke citroenlimonade, dan stookt hij zelf likeur, de volgende keer organiseert hij een barbecue met bijzondere dierenrassen. In ieder geval laat hij zich bij al zijn projecten graag inspireren door de seizoenen en werkt hij met biologische en duurzame producten.

Tijdens deze workshop zal Baaf je leren hoe je een traditioneel Koreaans gerecht genaamd 'Kimchi' kunt maken van ingelegde kool en andere groenten. Kimchi is binnen de Koreaanse keuken een op zich zelf staand gerecht. Het wordt op kamertemperatuur geserveerd met rijst en andere gerechten. Soms wordt het ook gewokt of als basis voor een soep gebruikt. De persoonlijke favoriet van Baaf is de Kimchi-kaas tosti! Ook zo nieuwsgierig naar Kimchi, schrijf je dan snel in!

Pompoen-jam met Janine & Cokkie
Janine Bruinooge (JAMMIE) en Cokkie van Leeuwen (Frutti Confetti) zijn gek op wecken en hebben een voorliefde voor streekproducten. Inmiddels hebben zij al heel wat kilo's groente en fruit omgetoverd in de lekkerste jam en chutneys. Tijdens deze workshop worden de smaakpapillen flink aan het werk gezet. Janine en Cokkie maken een heerlijke pompoen-jam en het is aan jou om je eigen persoonlijke flavour toe te voegen!

Eke Mariën van Boerenjongens
Ooit begon hij als chef aan boord van een luxe charterschip, varende in de Middellandse en Caribische zee. Terug in Amsterdam werkte hij bij diverse bedrijven als freelance kok en lanceerde zijn eigen cateringbedrijf. Nu, vele jaren later heeft hij al zijn activiteiten gecombineerd in één bedrijf, Boerenjongens. 
Boerenjongens is in 2006 als idee geboren en opende een jaar later z'n deuren in Amsterdam IJburg. In de boerenjongens eetwinkel worden de lekkerste, eerlijke producten uit de stad Amsterdam verkocht. Wat Eke gaat maken tijdens deze workshop is nog even een verrassing, maar het wordt in ieder geval erg lekker!

Astrid Persad's pittige sambal
Astrid Persad is een Surinaams-Hindoestaanse thuiskok, die op dit moment bezig is met het schrijven van haar eigen kookboek.
Zoals het een ware thuiskok betaamt doet Astrid zeker niet onder voor een echte chefkok. Haar recepten gaan al jarenlang over van generatie op generatie en worden daarmee steeds verder geperfectioneerd. Maar ook zorgt dit ervoor dat er steeds weer eigenwijze ideetjes van ieder familielid worden toegevoegd. In deze workshop zal Astrid het familiegeheim van haar sambal weggeven. 


Let op: De workshop Wecken & inmaken begint met een kort theoretisch gedeelte voor iedereen. Vervolgens gaan we zelf aan de slag en zal de workshopgroep in vier groepen verdeeld worden, de kimchi-groep de jam-groep, de sambal-groep en de verrassings-groep. Na afloop krijg je niet alleen van je eigen groep, maar ook van de andere drie een potje en het recept mee!


Deel deze workshop


Ga terug naar het workshopprogramma


blog comments powered by Disqus