workshops

Brood bakken bij Hartog <b> Basics </b>

Brood bakken bij Hartog Basics

Hartog's Volkoren Bakkerij | 105 min | Nederlands
Voorstelling 1: zaterdag 17 maart 11:00 | Bakkerij Hartog
Voorstelling 2: zaterdag 17 maart 13:00 | Bakkerij Hartog

Eind negentiende eeuw bakte Aagje Hartog haar eerste brood in het dorpje Aartswoud in Westfriesland. Dit viel zo in de smaak bij de visite uit Amsterdam dat er al snel een bakkerij in de hoofdstad werd geopend. Tegenwoordig staan de rijen tot om de hoek en is Hartog bekend als een van de allerbeste bakkerijen in Amsterdam. 

Als je nu rond lunchtijd bij een van de bakkerijen van Hartog langsgaat is het bijna niet voor te stellen dat ze ooit maar 12 broden per dag bakten. Hoewel er nu een stuk meer broden worden gemaakt, gebruiken Fred en zijn ambachtsmannen nog steeds de receptuur van Aagje en Gerrit Hartog. 

‘Wat kan een sterf’lijk mens beter wensen dan koren op 't veld, brood en vrede voor alle mensen’, staat er op de wikkels van Hartog. Omdat dat het streven is,leren ze tijdens de workshop Brood Bakken bij Hartog letterlijk het geheim van hun geweldige volkoren. Je krijgt zelfs het recept mee om het thuis zelf nog eens te proberen!
 
Net als in de echte bakkerij maal je in de workshop je eigen tarwe om het vervolgens te kneden, te laten reizen en af te bakken. Het lekkere aan dit brood is dat het wordt gemaakt van het meel dat in de Hartog maalderij is gemalen en dat er verder geen conserveringsmiddelen of andere toevoegingen worden gebruikt. Niet te missen voor alle broodliefhebbers en Hartog fans.

Let op: Deelnemers mogen zich melden bij Hartog's Boterham op de Wibautstraat 77.Deel deze workshop


Ga terug naar het workshopprogramma


blog comments powered by Disqus