workshops

Sterren koken met Ricardo van Ede

Sterren koken met Ricardo van Ede

Ricardo van Ede | 90 min | Nederlands
Voorstelling: vrijdag 16 maart 17:00 | Cybersoek

Kook de sterren van de hemel in deze bijzondere kookworshop van hoog niveau. Op het Food Film Festival is er binnen het filmprogramma ruim aandacht voor koken met sterren.

Al op zijn 21e had Ricardo van Ede een Michelinster. Daarmee is hij de jongste Nederlander ooit die deze befaamde ster in ontvangst mocht nemen. Inmiddels leidt dit zelfbenoemde 'enfant terrible' de keuken van Neva, het restaurant van de Amsterdamse Hermitage. En dit doet hij met veel passie voor zijn producten. In deze ‘Sterren koken’ workshop zal Ricardo van Ede laten zien hoe je ‘eenvoudig’ een sterwaardig en liefdevol gerecht kunt maken. Met een flinke scheut rock & roll!

Volgens Ricardo van Ede hangt de kwaliteit van je gerecht samen met de kwaliteit van je product. Of het nu om een aardappel of een truffel gaat, het moet gewoon goed zijn en dezelfde waarde hebben. Deze denkwijze zorgde voor vele onderscheidingen en waardering van onder andere Johannes van Dam voor zijn boek Ricardo, de topchef die op zijn 21e een Michelinster kreeg.

Het respect voor ieder ingrediƫnt in de keuken wat Ricardo heeft, is ook terug te zien bij de chefs in de documentaire Mugaritz BSO. Het succesvolle en alom gerespecteerde restaurant Mugaritz in de buurt van San SebastiƔn in Spaans Baskenland, heeft twee Michelinsterren en ziet gastronomie als een manier om interesses te delen. Net als bijvoorbeeld muziek, hebben de gerechten van Mugaritz een bepaald ritme, roept het emoties en verwachtingen op en zijn ze een samenkomst van verschillende elementen. Mugaritz BSO gaat over de samenwerking tussen een experimenteel componist en het team van Mugaritz. Het is de openingsfilm van hert Food Film Fesitval.


Deel deze workshop


Ga terug naar het workshopprogramma


blog comments powered by Disqus