workshops

Mumbai Dabbawalla

Mumbai Dabbawalla

Jean Beddington | 90 min | Nederlands / Engels
Voorstelling: zondag 18 maart 11:00 | Cybersoek

Zelf een heerlijke Indiase lunch klaarmaken om mee te nemen naar je werk? In India de normaalste zaak van de wereld. In Nederland wordt er schamper gelachen om een brooddoosje met inhoud. Na deze workshop weet je wel beter. Je leert Indiaas koken en maakt kennis met de coolste lunchbox die er is: de tiffin.

Via een ingenieus systeem van bezorgers - de Dabbawalla’s - worden In Mumbai dagelijks met wonderbaarlijke accuratesse en efficiĆ«ntie de juiste lunchgerechten bij de juiste personen bezorgd. Hoe dit dagelijkse mirakel precies tot stand komt, kan je zien in de documentaire The Lunchbox Miracle. Om zelf met dit onderwerp tijdens het Food Film Festival aan de slag te gaan, vroegen we niemand minder dan Jean Beddington om hulp. 

Jean Beddington geboren in Derby, Engeland leerde Indiaas koken tijdens een van haar reizen. Als Engelse heeft zij sowieso een sterke band met de Indiase keuken. Net zoals de connectie tussen de Nederlandse en de Indonesische keuken, vinden de Engelse en Indiase keukens elkaar in het koloniale tijdperk.

Jean opende haar eerste restaurant in 1983 en is nu gevestigd op de Utrechtsestraat met haar restaurant, Beddington's. Ze heeft een unieke eigen kookstijl waarin veel invloeden van de wereldkeuken terug te vinden zijn. Tijdens het Food Film Festival maakt zij samen met de bezoekers een echte Indiase tiffin.

Let op: deze workshop is iets duurder dan de andere, maar daarvoor krijg je wel een echte tiffin, een typische Indiase Lunchbox, mee naar huis. Volg de workshop Mumbai Dabbawalla en blijf duurzaam lunch meenemen en collega’s jaloers maken met je toffe bakjes. Of - nog cooler - deel je lunch!!


Deel deze workshop


Ga terug naar het workshopprogramma


blog comments powered by Disqus