workshops

Aardappeleters

Aardappeleters

Yolanda van der Jagt en Giovanna Gomersbach | 90 min | Nederlands
Voorstelling: vrijdag 16 maart 19:30 | Cybersoek

Een ding is zeker, voor het maken van frieten zijn aardappels nodig. Maar friet is zeker niet het enige lekkere dat je met aardappels kan maken. In de workshop Aardappeleters leer je de Hollandse pieper op een hele nieuwe manier kennen. Heb jij bijvoorbeeld wel eens gehoord van de Nicola, de Irene of de Ratte aardappel?

Yolanda en Giovanna laten zich voor deze workshop inspireren door meer dan 20 verschillende soorten aardappels. Van eko-aardappels tot Andijker muizen, Yolanda en Giovanna weten er wel raad mee. Zo leer je hoe divers de aardappel eigenlijk is en hoe je de meest bijzondere soorten moet bereiden. Ben jij de aardappel dus ook nog lang niet zat, en wel toe aan wat variatie in de Nederlandse keuken? Schrijf je dan snel in.

Yolanda van der Jagt kookte onder andere met Jamie Oliver en Alice Waters en schreef het boek 'Hollandse Kramen' over Hollandse groenten. De groenten voor de workshop worden geleverd door Han de Kroon, eigenaar van Horeca Vers en co-auteur van naslagwerk 'Onvergetelijke groenten'.Deze workshop voor aardappeliefhebbers is gelinkt aan de documentaire De Aardappeleters. Daarin zien we hoe drie patatbakkende broers uit de Haagse wijk Bezuidenhout een familietraditie hooghouden. Een nostalgische verkenning van een van Neerlands favoriete verschijningsvorm van de aardappel: gefrituurd, met mayonaise. 

Let op: tijdens de workshop met Yolanda en Giovanna wordt niet gefrituurd.

Deel deze workshop


Ga terug naar het workshopprogramma


blog comments powered by Disqus