workshops

Of je worst lust!

Of je worst lust!

Jiri Brandt & Geert van Wersch | 90 min | Nederlands
Voorstelling: zondag 18 maart 19:45 | Cybersoek

Word ook worstenmaker! Het ambacht is weer helemaal terug. Als je zelf leert worsten maken, leer je meteen dat je eigenlijk met een grote boog om fabrieksworst moet heenlopen. Onvergelijkbaar! Dus knoop je schort om, pak je gereedschap en maal dat vlees! Een absoluut onmisbare skill voor komende zomer!

De worstenmakers van Brandt & Levie leerden het ambacht tijdens een reis naar het land van de smaak: Italiƫ. Bij beroemde slagers maakten ze er het hele proces mee; van levend varken tot smaakvol eindproduct. Inmiddels zijn de worsten van Brandt & Levie een vaste waarde in de delicatessenwinkels van Amsterdam.

Tijdens deze workshop zul je je handen echt vies gaan maken! In kleine groepjes bedenk je zelf de smaak voor een verse saucijs, waarna je zelf je worst zult draaien. Je kunt naar hartenlust experimenteren met de smaken die jou lekker lijken. Worstenmakers Jiri en Geert zullen je ondertussen uitleggen waarom eigengemaakte worst zo lekker is, waarom fabrieksworst dat zeer zeker niet is en vooral ook waarom het zo leuk is om worst te maken. Aan het eind worden de zelfgedraaide worsten gebakken en natuurlijk ook opgegeten, met bijpassende garnituren. Iedereen krijgt zijn eigen bedachte en zelfgedraaide worsten mee naar huis.

Om de kwaliteit van het vlees te garanderen zijn de heren van Brandt & Levie altijd in gesprek met hun boeren. Ze voeren hun varkens het liefst met reststromen om zo kringlopen te sluiten. Soja wordt geweerd zodat ze zeker zijn dat ze niet bijdragen aan de kap van waardevolle bossen. Ook worden de varkens kleinschalig en extensief gehouden om te zorgen voor optimaal dierenwelzijn. Voor meer verhalen uit de slagerij en over de producten kun je kijken op www.brandtenlevie.nl


Deel deze workshop


Ga terug naar het workshopprogramma


blog comments powered by Disqus