workshops

Arabische Lente

Arabische Lente

Merijn Tol & Nadia Zerouali | 90 min | Nederlands
Voorstelling: zaterdag 17 maart 13:45 | Cybersoek

Zin in een kookworkshop waarbij alleen de kleuren en geuren al genoeg zijn om je te laten watertanden? Waan je in Arabia met de perfect gestoomde couscous, robijnen granaatappels, verse kruiden, zelfgemaakte labne, de meest geurige kip en 1000 en 1 andere ingrediënten. Ga samen met deze kleurrijke types op een bijzondere culinaire ontdekkingstocht!

Na het succes van vorig jaar gaan Merijn en Nadia dit keer speciaal in op de basisingrediënten uit de Arabische keuken. En las je daarvoor nog wat tijd hebt, laten ze je ook gelijk zien welke heerlijke producten je in jouw Turkse of Noord-Afrikaanse buurtsuper kunt kopen.

De afgelopen jaren reisden Nadia Zerouali en Merijn Tol door vele landen: Marokko, Sicilië, Sardinië, Andalusië, maar ook door Syrië, Libanon, Palestina, Libië en Catalunya. Daar kookten ze samen met lokale vrouwen om overal de invloed van de Arabische keuken zelf te proeven. Dit alles leidde tot de kookboeken ‘Arabia’ en ‘Bismilla Arabia’. Beide boeken kregen lovende recensies in alle bekende landelijke dagbladen en tijdschriften. Het duo heeft tegenwoordig ook een eigen programma op 24kitchen over de Arabische keuken en werkt hard aan een nieuw boek, met als voorlopige werktitel: ‘Arabia bij je thuis, recepten om te leren kennen’. 

Zoals bijna alle workshops op het Food Film Festival is ook deze workshop gekoppeld aan een festival film: ‘Lemon Tree’. Deze prachtige film gaat over Salma Zidane. Zij is een Palestijnse vrouw van 45 die in een klein dorp op de Westelijke Jordaanoever woont. Haar oude citroenboomgaard is haar grote liefde. Maar als haar nieuwe buurman een Israëlische minister blijkt te zijn, moet die uit ‘veiligheidsoverwegingen’ worden gerooid. Salma peinst er niet over en vecht voor haar bomen. Nadia en Merijn hebben ook veel door Israël gereisd en de citroen (die een symbolische hoofdrol speelt in deze film) is alomtegenwoordig in de Arabische keuken.

Mocht je nou niet naar de film Lemon Tree gaan en kan je niet wachten tot de workshop begint, ga dan alvast in de buurt van Studio/K op shopping safari (13:00 - 13:45). Voordat de workshop begint nemen Merijn en Nadia je mee naar de Turkse & Marokkaanse buurtsuper om je kennis te laten maken met producten waarvan niemand eigenlijk weet wat het is en wat je er mee doet. Wil je mee shoppen? Verzamel je dan stipt om 13:00 buiten voor de ingang van Cybersoek (links van de Studio/K).

Kan je maar geen genoeg krijgen van Merijn, Nadia en hun heerlijke recepten?
Aansluitend op de workshop zullen Merijn en Nadia om 17.30 uur hun nieuwste kookboek presenteren in de Java Bookshop (Javastraat 145). De boekpresentatie is gratis te bezoeken.Deel deze workshop


Ga terug naar het workshopprogramma


blog comments powered by Disqus