peas of art

Extreme Makeover

Extreme Makeover

Jaap Scheeren


De rode draad in het werk van kunstenaar Jaap scheeren, is Jaap Scheeren. Een verhalenverteller die iedere keer weer zoekt naar het juiste medium om zijn boodschap over te brengen.

Of dit nou ge├źnsceneerde foto’s zijn, absurde performances of verfrissende installaties, er is geen twijfel over mogelijk dat ze van hem afkomstig zijn. Jaap schaaft net zo lang aan de werkelijkheid tot er een vervangend exemplaar ontstaat, misschien wel aangenamer dan het origineel. Zo ook bij ‘extreme make over’ waarin een worteltje, zoals we die nooit meer in de supermarkt tegenkomen, een bijzondere metamorfose ondergaat. 

Sprookjes
Voor het Food Film Festival hebben we gekozen voor werk van Jaap dat ons uitdaagt om anders naar een beeld te kijken. Het gaat niet alleen puur om wat je kan zien, maar ook tot waar je verbeeldingskracht je brengt. Een verhaal over eten dat net zo divers is als het worteltje. Het gaat hier niet alleen over de make over, het worteltje zelf wordt met uitsterven bedreigt. Probeer maar eens een soortgelijk exemplaar in de supermarkt te vinden.... en bedenk dan hoeveel mooie sprookjes er veloren bij gebrek aan personages in de schappen. 

Deel deze peas of art


Ga terug naar het peas of artprogramma


blog comments powered by Disqus