peas of art

Voedseltje spelen / TOK

Voedseltje spelen / TOK

Tomm Velthuis | 16 / 17 / 18 maart


In zijn ontwerpen probeert Tomm vaker mensen te prikkelen om bewuster met voedsel om tegaan. "Ik hoop mijn bijdrage te leveren aan deze wereld door producten te maken die er niet alleen mooi uit zien maar je ook aan het denken kunnen zetten. Mijn ontwerpen zijn vaak een luchtige verpakking van onze soms zware wereld.

TOK
De vader van designer Tomm Velthuis zei ooit tegen hem:  "Je hebt alleen het recht vlees te eten als je het zelf durft te slachten”. Maar Tomm durft geen beest te slachten en ontwierp daarom tijdens zijn studie aan de designacademie in Eindhoven een hakmes dat je aankijkt. TOK is een directe link tussen de dood van een dier en het eten van vlees, het een kan niet zonder het ander.

Beestachtig speel-goed
Doe mij maar 1 zak varkens van 85 kg en een zakje zeug + biggen. Uuhh…?  Vroeger had Tomm zijn eigen houten boerderij met een paar kippen, koeien en varkens. Dat was hoe hij de boerderij zag, maar inmiddels ziet het boerenleven er natuurlijk heel anders uit. De productie van vlees is een industrie en de dieren een product. Tijd dus voor ‘voedseltje spelen’, een serie spellen die gaan over ons voedsel. Een eerlijke kijk op voedsel! Het FFF zal een deel van dit spel laten zien in de FFF shop!

Deel deze peas of art


Ga terug naar het peas of artprogramma


blog comments powered by Disqus