peas of art

Chocolate Bunny / Revenge

Chocolate Bunny / Revenge

Lernert & Sander | 16 /17 / 18 maart


Lernert & Sander zijn twee vrienden/kunstenaars/designers die geweldige filmpjes maken. Wie ooit de videoclip ‘elektrotechniek’ heeft gezien van de Jeugd van Tegenwoordig weet waar we het over hebben. Ze zijn vernieuwend, brutaal, tonen lef. Geen ingewikkeld gedoe maar een heldere beeldtaal en simpele esthetiek. 

Lernert & Sander dagen de kijker uit op een simpele maar effectieve wijze en overgieten het geheel met een heerlijke dosis zwarte humor. Ze smelten de chocolade! Voor Peas of Art tonen we twee video’s van het Amsterdamse duo: Chocolate Bunny, hun eerste samenwerking en gemaakt in opdracht van Cut ’n Paste van de KRO en Revenge.

Chocolate Bunny
Bij Chocolate Bunny krijgen we diverse methodes voorgeschoteld hoe men zo effectief mogelijk een chocolade haas kan smelten. Wat opvalt is de voorliefde voor huishoudelijke apparatuur en monochrome decors, een vormtaal die ze de afgelopen 6 jaar zeer trouw zijn gebleven.  

Revenge
Oh nee, oh nee, het eitje, NIET HET EITJE! En meer verklappen we niet, kom vooral kijken naar deze zenuwslopende video van Lernert en Sander uit 2009 die al eerder te zien was op diverse internationale filmfestivals en bij Foam Amsterdam.

Deel deze peas of art


Ga terug naar het peas of artprogramma


blog comments powered by Disqus