peas of art

Save Food!

Save Food!

Jihyun David | 16 / 17 / 18 maart


Als een culinaire Robin Hood neemt Jihyun David het op voor vergeten groenten. Want de biodiversiteit is ver te zoeken in de supermarkt. Er wordt vooral geselecteerd op gelijke vorm/grote, houdbaarheid en kleur. Eenzijdig en zorgelijk vindt Jihyun, en dus bedacht ze haar project ‘save food from supermarket’.

Save Food!
In het project ‘save food from supermarket' laat Jihyun David ons kennismaken met vergeten groenten. Hoe gezond ze zijn, wat je er mee kan en vooral hun schoonheid. Het is toch geweldig dat er zo veel te ontdekken valt over je eigen eten! 

Sleutel naar verandering
Op de designacademie Eindhoven studeerde Jihyun in 2009 af met het project ‘save food from the fridge’. Het bestond uit diverse gebruiksvoorwerpen die een ander kijk gaven op de wijze waarop wij ons eten bewaren. Waarom alles in de koelkast? Zo voelen wortels zich heel senang in vochtig zand en blijven je aardappels langer goed als je ze bij de appels legt.  Kennis die in de loop der tijd verloren is gegaan bracht Jihyun weer onder de aandacht. ‘ Misschien als mensen hun voedsel beter begrijpen, dat we ook in staat zijn minder te verspillen’.  

Pastinaak, postelein, snijbiet
Met ‘Save food from supermarket’ gaat het om een beweging die vanuit de consument moet ontstaan. Op het moment dat wij meer vraag creeren naar diversiteit van groentensoorten, hoe meer druk er op de supermarkten wordt gelegd om hierop in te spelen. De producten die Jihyum beschrijft zijn over het algemeen makkelijk te verkrijgen op boerenmarkten en in biowinkels. Dankzij dit project worden we ons weer een bee meer en meer bewust dat wij als consument zo’n belangrijke rol spelen en dat we zeker in staat zijn om uiteindelijk ook de grote ketens mee te krijgen.  Kortom, vote with your fork!


Deel deze peas of art


Ga terug naar het peas of artprogramma


blog comments powered by Disqus