kinderen

Ratatouille <b> film </b>

Ratatouille film

Brad Bird, Jan Pinkava | VS | 2007 | 110 min | Nederlands gesproken | geen ondertiteling
Voorstelling: zondag 18 maart 15:00 | SK/1

Het zit Remi de rat niet mee. Hij wil niets liever dan heerlijk koken, maar ja: hij is een rat. Als hij zijn liefde voor goed eten zijn hele familie in gevaar heeft gebracht en hij ook nog eens verdwaald raakt, ziet hij het niet meer zitten. Of is het de kans van zijn leven?

Remi’s favoriete chef is de vrolijke tv-kok Gusteau. Die is helaas overleden maar hij had een vijf sterren-restaurant in Parijs. Bovendien schreef hij in zijn boeken dat iedereen kan koken. Dus óók een rat uit het riool die zijn familie kwijt is. Bovendien geeft de geest van Gusteau Remi goede tips als hij in de problemen zit. Zo komt Remi bij het oude restaurant van Gusteau terecht, waar de nieuwe chef-kok die er nu de baas is er helemaal niks van bakt. Hij heeft zelfs snode plannen.
 
Maar er is natuurlijk geen keuken in de wereld waar een rat mag werken, al was hij zijn pootjes nog zo goed. Wat remi dus nodig heeft, is een mens dat hem helpt. Gelukkig ontmoet hij Alfredo Linguini, een onhandige jongeman die ook in het restaurant van Gusteau wil werken. Alleen kan Alfredo totaal niet koken. Daarom sluiten de twee een pact…
 
Ze moeten ontzettend goed uitkijken dat ze niet gesnapt worden, want de nieuw chef weet van niets. En dan is er ook nog die zure recensent (iemand die zijn mening over eten in restaurants geeft) van een Anton Ego, die niks liever wil dan het eten in Gusteau’s restaurant afkraken.
 
Ratatouille is een spannende, grappige en ontroerende film over de liefde van een rat voor eten, het najagen van dromen, het vinden van talenten en nog veel meer. Een absolute aanrader voor zowel jong als oud.Deel deze kinder


Ga terug naar het kinderprogramma


blog comments powered by Disqus