films

FFF <b> SHORTS </b>

FFF SHORTS

72 min
Voorstelling: zondag 18 maart 17:45 | SK/1

Het Food Film Festival speurde de wereld en haar festivals af op zoek naar de mooiste, leukste en gekste korte films over eten. De uiteindelijke selectie beslaat uit zes korte films, zowel animatie, documentaire en speelfilm, die allemaal een eigen verhaal vertellen over eten, koken en dus het leven. Laat je verrassen!Blue Sky, Dark Bread
Documentaire I Ilya Tomashevich I Rusland  I 2010 I 22 min I Russisch I Engelse ondertiteling I NL première

Oogstseizoen in Rusland. Land, lucht, licht, mensen en dieren vormen een haast hypnotiserend geheel. Ratelende dorsmachines, rammelende emmers en het gekwetter van de ganzen vormen samen met de Russische radio een bijzondere soundtrack.

Bubblegum
Fictie | Marco Chiavarelli VS I 2010 I 13 min I NL première

De aantrekkingskracht van zoetigheid blijkt maar weer eens onovertroffen. Knalroze, centimerslange, geurige kauwgum is alles wat 9-jarige Samuel wil. Een grote kauwgombel blazen! Maar zijn moeder verbiedt elke vorm van snoep en kookt liever een gezonde maaltijd. Maar hier laat Samuel het niet bij zitten!

Homemade
Animatie | Britt Raes I België I 2011 I 5 min I NL première

Geanimeerd tekenspektakel! Wanneer Bernadette de keuken induikt om een lekkere maaltijd te bereiden, gebeuren er vreemde dingen. In de kasten blijken geen gewone kookspullen te zitten, maar acht volwassen mannen. Ze maken samen een paar gerechten klaar, op een wel heel onorthodoxe manier.

How to Pick Berries
Documentaire I Elina Talvensaari I Finland I 2010 I 19 min I Fins I Engelse ondertiteling

Bosbessen uit Fins Lapland. Ze worden elk jaar geplukt door seizoenswerkers uit Thailand. In een door wolken en zichtbare kou gehuld landschap plukken honderden Thai de plukbesjes weg voor de neus van de lokale bevolking. Een prachtig, met kleuren en muziek doordrenkt, portret van een geglobaliseerde voedselcultuur.

Over vis en revolutie
Fictie | Margien Rogaar I Nederland I 2008 I 10 min I Engelse ondertiteling

Een uitgeblust leven en geen sprankje spanning. In het leven van Gerard is niks meer de moeite waard. Zelfs zijn hobby vissen is niet meer bevredigend. Hij vangt alleen maar kleine vissen! Met de komst van een groep vissende Polen wordt alles opeens anders. Zij geven het leven weer (even) kleur.

Scrounch
Animatie I Mathieu Labaye & Christine Polis I Frankrijk I 2004 I 3 min I Frans I Engelse ondertiteling

Kleurrijke animatie over de jonge Toumak. Hij heeft allemaal giftig fruit gegeten en voelt zich niet lekker. Hij gaat naar de dorpstovenaar om hulp te vragen.

Deel deze film


Ga terug naar het filmprogramma


blog comments powered by Disqus