films

Toast <b> + SHORT </b>

Toast + SHORT

Speelfilm | SJ Clarkson | Engeland | 2010 | 96 min | Engels I Geen ondertiteling
Voorstelling 1: zaterdag 17 maart 10:45 | SK/2
Voorstelling 2: zondag 18 maart 10:45 | SK/2

Vrolijke speelfilm over de groeipijnen van de jonge Nigel Slater (nu een bekende Engelse voedseljournalist). Zijn ouders snapten niks van zijn liefde voor eten, de nieuwe vrouw van zijn vader is een kreng waarmee hij in een verwoede bakoorlog terecht komt en dan was er ook nog een belangrijke ontdekking over zichzelf...

Bidden en smeken moest de jonge Nigel om zijn lieve, maar behoudende moeder over te halen een keer spaghetti te kopen. En als dat dan lukte, dan moest hij er nog rekening mee houden dat zijn moeder absoluut geen keukenprinses was. Lastig, zeker als je zelf juist een geboren lekkerbek bent. 

Het Engeland van de jaren '60 speelt in deze humorvolle speelfilm een bijrol van belang. De jonge Nigel staat open voor alle smaken die de ontluikende vrijheden en nieuwe invloeden die de volgende decennia zouden gaan brengen, maar zowel zijn vader als zijn moeder vinden dat normaal doen al gek genoeg is. Maar hun pogingen om Nigel in toom te houden hebben net zoveel succes als Nigels pogingen om zijn ouders te laten genieten. 

Als Nigels moeder, van wie hij zielsveel houdt (ondanks het feit dat ze niet kan koken) ziek wordt en overlijdt, wordt het er allemaal niet beter op. De nieuwe vriendin van zijn vader is weliswaar een hele goede kok, maar ook een directe vijand van Nigel. De animositeit tussen de twee resulteert in een lachwekkende bakoorlog waarbij de vader ongewild tot jury wordt gebombardeerd. In eerste instantie is dat niet zo'n slechte rol, maar naarmate de baksels extravaganter worden, krijgt zelfs pa er genoeg van.

Toast gaat over het gevecht met je ouders in de pubertijd, opgroeien in de jaren '60 in Engeland en vooral: over het ontdekken van je passies.

Op zaterdag en zondag kan je komen ontbijten op het Food Film Festival. Aansluitend serveren we de film Toast. Meer informatie over dit delicious.ontbijtje, de film en tickets is hier te vinden.

LET OP: voor deze speelfilm draait ook een FFF SHORT...

Zaterdag 17 maart 10:45 - 12:20 Studio/K SK/2Zondag 18 maart 10:45 - 12:20 Studio/K SK/2

Tarting Over
Fictie I Paul de Nooijer | Nederland I 1981 I 3 min 

Twee mannen en twee mokkataarten. Een simpele, schilderij-achtige setting waarin weinig gebeurt, maar waarin kunstenaar Paul de Nooijer de spanning toch weet op te bouwen. Wat zijn de mannen toch van plan met die taarten?Deel deze film


Ga terug naar het filmprogramma


blog comments powered by Disqus