events

Boekpresentaties JAVA

Boekpresentaties JAVA

90 min
Voorstelling 1: zaterdag 17 maart 17:30 | Java Bookshop
Voorstelling 2: zondag 18 maart 15:30 | Java Bookshop

Ook altijd zo nieuwsgierig naar de mensen achter die prachtige plaatjes en verhalen in kookboeken? Het Food Film Festival is dat zeker ook en zo ontstond er samen met de Java Bookshop het idee om onder het genot van een hapje en een drankje te luisteren naar de inspirerende verhalen van de schrijvers van een aantal kookboeken.

Op de Javastraat zit een gezellige boekenwinkel. Gerund door de twee vastberaden dames Sanne en Sharon. Ze hebben een grote liefde voor boeken en vooral ook...kookboeken! De Java Bookshop opent speciaal voor het Food Film Festival haar deuren en biedt naast een bijzondere selectie kookboeken (op basis van het festivalprogramma) ook twee bijzonder boekpresentaties. De boekpresentaties zijn gratis te bezoeken.

zaterdag 17 maart 17:30 - 18:30

Nadia Zerouali & Merijn Tol nemen je mee op reis (Arabia & Bismillah Arabia)

De afgelopen jaren reisden Nadia Zerouali en Merijn Tol door vele landen: Marokko, Sicilië, Sardinië, Andalusië, maar ook door Syrië, Libanon, Palestina, Libië en Catalunya. Daar kookten ze samen met lokale vrouwen om overal de invloed van de Arabische keuken zelf te proeven. Dit alles leidde tot de kookboeken ‘Arabia’ en ‘Bismilla Arabia’. Beide boeken kregen lovende recensies in alle bekende landelijke dagbladen en tijdschriften. Het duo heeft tegenwoordig een eigen blog, een programma op 24kitchen over de Arabische keuken en werkt hard aan een nieuw boek, met als voorlopige werktitel: ‘Arabia bij je thuis, recepten om te leren kennen’. Dit boek draait helemaal om de spannende en de zintuiglijk verleidelijke ingrediënten en smaken van de Arabische keuken: wat is het verschil tussen bulghur en couscous, en wat doe je eigenlijk met oranjebloesemwater en granaatappelmelasse?

Laat je meevoeren door de eenvoud en de zinnenprikkelende smaken van de Arabische keuken van Arabia. Na een lekker welkoms drankje vertellen Merijn en Nadia over hun nieuwe boek, over de boeken die ze al gemaakt hebben en over hun reizen. Uiteraard kunnen mensen ook volop vragen stellen. En voor wie er na al die verhalen zin heeft gekregen in iets lekkers: Merijn en Nadia nemen vers gemaakte hapjes mee zodat iedereen een beetje kan proeven van de Arabisch mediterrane keuken! Boeken zijn natuurlijk te koop. Bismillah!

Let op: deze boekpresentatie sluit aan op de workshop Arabische Lente op zaterdag om 13:45

zondag 18 maart 15:30 - 17:00
Teun van de Keuken in gesprek met Yvette van Boven ( Home Made & Home Made Winter )

Yvette van Boven (Ierland, 1968) woont afwisselend in Amsterdam en Parijs. Haar succesvolle eerste kookboek ‘Home Made‘ werd verkozen tot Kookboek van het jaar 2010 en verschijnt binnenkort in Engelse vertaling in Australië, de VS, Engeland en Canada. Yvette is freelance foodstylist en receptuurschrijver en heeft samen met haar neef een restaurant en cateringbedrijf in Amsterdam. Daarnaast illustreert ze voor boeken en bladen in binnen- en buitenland.   Het hele boek verzorgde Yvette zelf: ze deed de vormgeving, maakte de illustraties, ontwierp het grappige lettertype en bereidde en stylde alle gerechten voor de fotografie. De foto’s werden gemaakt door haar man, fotograaf Oof Verschuren.  Haar tweede boek ‘Home Made Winter’ is pas uit en binnenkort zal er weer een nieuw boek verschijnen: ‘Home Made Zomer’.  Hierover zal Teun van de Keuken ( onder andere bekend van het programma Keuringsdienst van waarde ) haar interviewen en met haar in gesprek gaan. Uiteraard kun je ook bij deze presentatie genieten van een hapje (bereidt door Yvette ) en een drankje. Beide kookboeken zijn natuurlijk te koop.

Java Bookshop
Javastraat 145
Vrijdag 16 maart 12:00 - 18:00
Zaterdag 17 maart 12:00 - 18:30
Zondag 18 maart 12:00 - 17:00

Deel deze event


Ga terug naar het eventprogramma


blog comments powered by Disqus