events

FFF LIVE

FFF LIVE

o.l.v. Martijn de Greve | 60 min
Voorstelling: zaterdag 17 maart 19:45 | Rabo-zaal

Dit jaar op het Food Film Festival een heuse talkshow! Op FFF LIVE komen alle smaken van het festival voorbij. Van film tot debat, van workshop tot kunst. Aan de picknicktafel worden o.a. Alain Caron, Louise Fresco en Joris Bijdendijk ontvangen. Tafelheer is Samuel Levie. Muziek is er van Coco Bongo and the Bonfire Ranch of Love.  

Wil je het Food Film Festival echt leren kennen? Kom dan naar FFF LIVE! In een snel en gevarieerd programma komen alle aspecten van het festival aan bod. Gesprekken met filmmakers, aandacht voor voedselproblematiek en de rol van retailers aan de centrale picknicktafel worden afgewisseld met korte theatrale onderdelen, muziek en kunst.

FFF LIVE! vindt plaats in een flexibel decor. Alain Caron neemt je vanuit een bioscoopstoeltje mee langs de mooiste, raarste en meest ontroerende maaltijden die hij ooit heeft genoten. De biechtspiegel dwingt gasten met de billen bloot te gaan over hun consumptiegewoontes. Joris Bijdendijk de chef van het Food Film Festival bereidt ter plekke een maaltijd van achter zijn uitgifteraam: service! Verder verteld David Bernet over zijn film Raising Resistance en geeft Louise Fresco een reflectie op de internationale sojaproblematiek. En dit alles vanuit een soja veld. Talkshow meets theater! Hoe dit alles er precies uit komt te zien, moet u zelf maar komen bekijken tijdens FFF LIVE!

Maak kennis met Martijn de Greve en zijn gasten:


Martijn de Greve: Presentator
Martijn leeft voor een goed gesprek. Het snijvlak tussen politiek en maatschappij is zijn speelveld. Eten en voedsel horen daar volgens het Food Film Festival bij. Martijn is bovenal snel en energiek. Belangrijk voor een gevarieerd programma als FFF-LIVE. Binnen een uur langs alles aspecten van ons systeem. Knallen!


Samuel Levie: Tafelheer
Sam is de ideale tafelheer. Hij lult makkelijk en weet veel. Als initiator van de YFM én het Food Film Festival heeft hij idee├źn en een mening. Naast Martijn is hij de activist en het geweten voor het festival. Kijken hoe hij het gaat doen...


Joris Bijdendijk
Joris is onze chef. De man in de keuken. Een cruciale rol op het festival en dus in FFF-LIVE. Wij zijn benieuwd welke keuzes hij heeft gemaakt met zijn menu en hoe gaat het achter de schermen? Misschien is er wel een gerecht dat iets te ambitieus is gebleken. Dat willen wij dan wel eens proeven!


Finn Silver
Fridolijn is één van de meest belovende zangeressen van Nederland. Finn Silver is letterlijk Big in Japan en ook Nederland begint op te letten. Een moment van bezinning en betovering te midden van de hectiek. Kom nu kijken wat dan kan je over 5 jaar zeggen: Die Finn Silver heb ik ooit nog op het Food Film Festival gezien…


Alain Caron
Alain is Fransman. Alain is verliefd op eten. Alain kan uren praten over één gerecht. Alain maakt foto's van de mooie en bijzondere dingen die hij heeft gegeten. Duizenden heeft hij. We hebben een selectie gemaakt en gaan samen kijken. Mooie foto's begeleid door Alain's zoetgevooisde stemgeluid. Eten, kunst en Allo, Allo. Kom dat zien!


Ricardo van Ede
Ricardo geeft een workshop tijdens Food Film Festival: Sterren koken. Hij was namelijk de jongste Nederlander die een ooit Michelin ster ontving. En dat als autodidact! Met Ricardo gaan we aardappels schillen en praten over wat het betekend om sterren chef te zijn. Is het een verantwoordelijkheid om mensen op te voeden of moet je alleen inspireren? Zodra de aardappels zijn geschild is het gesprek klaar. Boem!


Coco Bongo and The Bonfire Ranch of Love
Coco Bongo is hard op weg de huis band te worden van het Food Film Festival. Vorig jaar leverde ze al een puik optreden en nu gaan ze opnieuw de zaterdag op zijn kop zetten. Ze beginnen tijdens FFF-LIVE. Klein en (semi)akoestisch. De outfits en de gekte zal er echter vanaf springen. Get ready to party!


David Bernet
David is filmmaker. Hij wil op een eerlijke manier de gevolgen van onze consumptie in de derde wereld vastleggen. Zijn film 'Raising Resistance' gaat over de soya productie in Zuid-Amerika. Soya wordt daar op enorme schaal verbouwd om onze koeien te voeden. De locale boertjes (campesinos) zien de schaalvergroting en mechanisatie die daarmee gepaard gaat als een wals op zich afkomen. Kijk zijn film en kom naar FFF-LIVE voor zijn gesprek met Louise Fresco.


Louise Fresco
Louise is Professor. Louise is doctor. Louise is ingenieur. Louise is prettige autoriteit. Ze weet heel veel van ons internationaal voedselsysteem en al helemaal over soya. Ze promoveerde ooit op cassave, cum laude. Het thema 'voedsel van ver' is bij haar dus in goede handen. Verwacht een mini-college dat je blik op de gevolgen van onze consumptie hier en ver weg zal veranderen.


Onno Franse
Onno Franse is directeur 'Corporate Responsibility' voor Ahold. Wat betekend dat? Met Onno gaan we praten over de vraag waar de verantwoordelijkheid ligt om ons voedselsysteem te veranderen. Ligt die bij consumenten, overheid, retailers of NGO's? Op welke knoppen kunnen we drukken? Mogen we meer van elkaar en onszelf eisen? Onno schuift aan en biecht op.


Bekijk hieronder de registratie van dit event, dank aan Engage!

Talkshow FFF Live! (Food Film Festival 2012) from Gerbrand Oudenaarden on Vimeo.

Deel deze event


Ga terug naar het eventprogramma


blog comments powered by Disqus