kinderen

Kinderen zijn natuurlijk meer dan welkom op het Food Film Festival. Het hele weekend worden er verschillende programmaonderdelen georganiseerd waarbij kinderen leren dat eten te gek leuk is. En lekker. Maar soms ook vies. Nou ja, smaken verschillen nou eenmaal.


Blindproeven

o.l.v. FFF kids team
Soms doen mensen hun ogen even dicht tijdens het eten.  Omdat het zo lekker is en je dan nog beter kan proeven.  Doe je ogen maar eens dicht en denk aan het lekkerste dat je ooit gegeten hebt.   Hmmmmmm

Insectenlab

o.l.v. FFF kids team
Stel, er zijn straks zoveel mensen op de wereld dat we niet genoeg verantwoord vlees voor iedereen kunnen produceren. Wat zou je dan kunnen eten in plaats van vlees? Sinds kort hebben we een vegetarische slager in Nederland en er is natuurlijk een walhalla aan heerlijke groenten maar je kan ook kiezen voor INSECTEN!

K'EET QUIZ!

o.l.v Alain Caron | 85 min
Primeur op het Food Film Festival, de enige echte K’EETQUIZ! Vier teams nemen het tegen elkaar op in een spannende strijd om de eerste K’EETQUIZ trofee. Maar dat is niet het enige, we zijn superblij dat Alain Caron, bekend van tv programma’s Junior Masterchef & Masterchef, de quiz gaat presenteren.

Ratatouille film

Brad Bird, Jan Pinkava | 110 min
Het zit Remi de rat niet mee. Hij wil niets liever dan heerlijk koken, maar ja: hij is een rat. Als hij zijn liefde voor goed eten zijn hele familie in gevaar heeft gebracht en hij ook nog eens verdwaald raakt, ziet hij het niet meer zitten. Of is het de kans van zijn leven?

Zelfgeoogst!

De Dames van Snor & Marian Flint | 60 min
De dames van SNOR hebben de leukste uitgeverij ter wereld!  Ook culinair gezien weten ze van wanten: met o.a. het snelle taartenboek, de soepkalender en heerlijke Vis & Vega gerechten. Het Food Film Festival heeft de dames en mede-auteur Marian Flint gevraagd om een workshop te geven naar aanleiding van het boek ‘Zelfgeoogst’.