events

Mensen maken problemen, maar het zijn ook mensen die problemen oplossen. Daarom is het belangrijk dat mensen weten welke problemen er zijn en wat het probleem ├╝berhaupt is. Het Food Film Festival organiseert daarom ieder jaar een serie gratis evenementen over problemen en oplossingen op voedselgebied. Kom ook, doe mee en zet een stap richting een duurzamere manier van voedselproductie. 

Live registratie
Kan je er niet bij zijn? Gewoon alles afzeggen en toch komen. Maar als dat écht niet kan: ook dit jaar zullen verschillende events weer live worden gestreamd op deze site. Luxe hé! Op zaterdag 17 maart kan je  Het Grote Lanbouwdebat en FFF-Live op de site bekijken, op zondag 18 maart zijn de K'EET QUIZ (voor kinderen), #FoodforChange en de Keynote van Tim Lang heerlijk vanuit je luie stoel te bekijken. Met dank aan Engage!

#FoodforChange

o.l.v. Linda Vermaat | 90 min
Voedsel wordt niet vaak als perspectief gekozen om de wereld te verbeteren. Het Food Film Festival heeft tien jonge voedselstrijders uitgenodigd die dit wel doen. Met prikkelende en originele verhalen tonen zij hun passie voor verandering en voedsel. Laat je tijdens #FoodforChange verrassen, verwarren en inspireren!

Ambachtelijke markt

Diverse producenten, boeren en handelaren
Ook dit jaar staan de vrienden van het Food Film Festival weer met hun kramen op het Timorplein. Nieuwe maar ook vertrouwde producenten, boeren en handelaren, met een liefde voor good, clean en fair eten, stallen hun waren uit. De boerenmarkt staat er dit jaar zowel op zaterdag en zondag en is dus niet te missen!

Boekpresentaties JAVA

90 min
Ook altijd zo nieuwsgierig naar de mensen achter die prachtige plaatjes en verhalen in kookboeken? Het Food Film Festival is dat zeker ook en zo ontstond er samen met de Java Bookshop het idee om onder het genot van een hapje en een drankje te luisteren naar de inspirerende verhalen van de schrijvers van een aantal kookboeken.

delicious. ontbijtje met film

Met Vlaamsch Broodhuys
Vroege vogels opgelet! Op zaterdag en zondag kan je op het Food Film Festival genieten van het delicious. Food Film Festival ontbijtje. Warme croissants, verse jus, jammetjes en heerlijk brood van het Vlaamsch Broodhuys. En na het ontbijtje serveren we de film Toast. Ook lekker!

FFF LIVE

o.l.v. Martijn de Greve | 60 min
Dit jaar op het Food Film Festival een heuse talkshow! Op FFF LIVE komen alle smaken van het festival voorbij. Van film tot debat, van workshop tot kunst. Aan de picknicktafel worden o.a. Alain Caron, Louise Fresco en Joris Bijdendijk ontvangen. Tafelheer is Samuel Levie. Muziek is er van Coco Bongo and the Bonfire Ranch of Love.  

Het Grote Landbouw debat

o.l.v. Ruben Maes | 105 min
Voedsel is het thema voor de komende jaren. Hoe gaat Europa zich voeden zonder mens, dier en planeet verder te schaden? Daarover praten jonge boeren, een gezondheidsprofessor, een politicus en een boerenbestuurder tijdens het Grote Landbouwdebat op het Food Film Festival. En de belangrijkste stem in dit debat? Dat is de consument!

Keynote: Tim Lang

60 min
Ook dit jaar wordt het Food Film Festival weer afgesloten met de wijze, inspirerende en vooral activerende woorden van een internationale topspreker. Vorig jaar sprak wereldberoemde voedselactiviste Vandana Shiva. Dit jaar presenteren wij met trots: de Britse professor Tim Lang.

Pop-up Shop

Vrijdag 16 maart t/m zondag 18 maart
Nieuw op het Food Film Festival dit jaar is de pop-up shop. Een tijdelijke festivalwinkel waarin food, film en design samenkomen. Het hele weekend zijn hier exclusieve items te koop, zoals unieke FFF tasjes, boeken, magazines, films en lekkere producten uit de festivalkeuken.