workshops

Een belangrijk streven van het Food Film Festival is dat mensen bewuster met voedsel omgaan. Een van de manieren waarop dat het best gaat, is door meer plezier aan voedsel te beleven. En dat doe je door lekker te leren koken, proeven en genieten van eten. Daarom organiseert het Food Film Festival in samenwerking met delicious.magazine eenmalige workshops met eveneens zeer bijzondere workshopleiders.

Inspiratie
Ook dit jaar zijn veel workshops weer geïnspireerd op een aantal speelfilms en documentaires die op het filmprogramma staan. De films en bijbehorende workshops kunnen apart worden bezocht, maar het valt aan te raden om echt ín een onderwerp te duiken en beide mee te maken. We verwachten dat de workshops ook dit jaar weer snel zullen uitverkopen, dus reserveer snel!

Tickets
Vanaf 27 februari kunnen via deze website kaarten worden gekocht voor de workshops.

 

KINDERworkshop: Zelfgeoogst

Dames van SNOR & Marian Flint | 90 min
De dames van SNOR hebben de leukste uitgeverij ter wereld!  Ook culinair gezien: het Snelle Taartenboek, de Soepkalender en Heerlijke Vis & Vega gerechten. De dames en mede-auteur Marian Flint geven een workshop voor kinderen naar aanleiding van het boek ‘Zelfgeoogst’.

Aardappeleters

Yolanda van der Jagt en Giovanna Gomersbach | 90 min
Een ding is zeker, voor het maken van frieten zijn aardappels nodig. Maar friet is zeker niet het enige lekkere dat je met aardappels kan maken. In de workshop Aardappeleters leer je de Hollandse pieper op een hele nieuwe manier kennen. Heb jij bijvoorbeeld wel eens gehoord van de Nicola, de Irene of de Ratte aardappel?

Arabische Lente

Merijn Tol & Nadia Zerouali | 90 min
Zin in een kookworkshop waarbij alleen de kleuren en geuren al genoeg zijn om je te laten watertanden? Waan je in Arabia met de perfect gestoomde couscous, robijnen granaatappels, verse kruiden, zelfgemaakte labne, de meest geurige kip en 1000 en 1 andere ingrediënten. Ga samen met deze kleurrijke types op een bijzondere culinaire ontdekkingstocht!

Bietjes van Betty's

Variatie in de Keuken & Gido Schweitzer van Betty’s | 90 min
"De smaak wordt niet door ons gecreëerd maar door de natuur”, aldus Gido Schweitzer, eigenaar en chef van vegetarisch restaurant Betty’s in Amsterdam. Samen met het initiatief ‘Variatie in de Keuken’ laat Gido in deze bijzondere workshop zien hoe je vegetarisch kan koken op topniveau.

Brood bakken bij Hartog Basics

Hartog's Volkoren Bakkerij | 105 min
Eind negentiende eeuw bakte Aagje Hartog haar eerste brood in het dorpje Aartswoud in Westfriesland. Dit viel zo in de smaak bij de visite uit Amsterdam dat er al snel een bakkerij in de hoofdstad werd geopend. Tegenwoordig staan de rijen tot om de hoek en is Hartog bekend als een van de allerbeste bakkerijen in Amsterdam. 

Harold Hamersma proeft

Harold Hamersma | 60 min
Biologische wijnen, eerlijke wijnen. We hebben er de mond vol van. Maar kun je good, clean & fair eigenlijk ook zien, ruiken, proeven? En wat betekent biologisch en eerlijk eigenlijk in wijnland? Harold Hamersma gaat je erover informeren en verrijkt de geest zonder de rest van de inwendige mens tekort te doen.

Kleur op je bord Besloten workshop

Berdien Siere | 120 min
Berdien Siere tovert kleur op je bord. In deze workshop speciaal voor de internationale vrijwilligers, die van heinde en verre komen en het FFF mogelijk maken, werkt Berdien met restproducten uit overige workshops en het restaurant. Goed tegen voedselverspilling dus! Wars van strenge recepturen speelt ze met kleuren, smaken en texturen van groenten, fruit en kruiden. 

Mumbai Dabbawalla

Jean Beddington | 90 min
Zelf een heerlijke Indiase lunch klaarmaken om mee te nemen naar je werk? In India de normaalste zaak van de wereld. In Nederland wordt er schamper gelachen om een brooddoosje met inhoud. Na deze workshop weet je wel beter. Je leert Indiaas koken en maakt kennis met de coolste lunchbox die er is: de tiffin.

Of je worst lust!

Jiri Brandt & Geert van Wersch | 90 min
Word ook worstenmaker! Het ambacht is weer helemaal terug. Als je zelf leert worsten maken, leer je meteen dat je eigenlijk met een grote boog om fabrieksworst moet heenlopen. Onvergelijkbaar! Dus knoop je schort om, pak je gereedschap en maal dat vlees! Een absoluut onmisbare skill voor komende zomer!

Sterren koken met Ricardo van Ede

Ricardo van Ede | 90 min
Kook de sterren van de hemel in deze bijzondere kookworshop van hoog niveau. Op het Food Film Festival is er binnen het filmprogramma ruim aandacht voor koken met sterren.

Sweet Dreams

Hidde de Brabander | 105 min
Hidde de Brabander is al vanaf zijn 17e bezig met banketbakken. Hij deed ervaring op bij sterrenrestaurants als de Librije en begon onlangs zijn eigen label: Dreams of Magnolia. Speciaal voor het Food Film Festival geeft hij nu jou de kans om te leren de meest prachtige desserts en indrukwekkende zoete kunstwerken te maken.

Waddenzee & Wasabi

Iwan Driessen | 90 min
Eén van de belangrijkste ingrediënten van sushi is de blauwvintonijn, maar die staat door overbevissing op het punt van uitsterven. Leer daarom in deze workshop onder leiding van Iwan Driessen, chef van restaurant Rijsel, hoe ook onze Hollandse vis uitstekend gebruikt kan worden om zelf de heerlijkste sushi te maken. Sushi going local!

Wecken & inmaken Basics

BAAF, Janine & Cokkie, Eke Mariën en Astrid Persad | 90 min
Vroeger stond Oma's keukenkastje nog vol met weckpotten en ingemaakte jam. Tegenwoordig kopen we deze producten gewoon in de winkel en weet bijna niemand meer hoe je dit ook zelf kunt maken. Gelukkig zijn daar Baaf Vonk, Eke Mariën, Janine & Cokkie en Astrid Persad die ons het ambacht weer kunnen leren.

Wijn en kaas met Kef

Marike van der Werff van Fromagerie Abraham Kef | 60 min
Epoisses, Tomme de Savoie, Brie de Meaux... mmm... fromagerie Abraham Kef heeft het allemaal en nog ontzettend veel meer. Eigenaresse Marike van der Werff weet er bovendien heel veel over te vertellen. Proef de heerlijkste kaas, sta versteld van de combinatie met de beste wijnen, en geniet als god in kazenland.