Nieuws

Dit is de website van het Food Film Festival 2012. De website van de 2013 versie vindt je hier: http://www.foodfilmfestival.nl

CALL FOR ENTRIES: FFF 2013

Het Food Film Festival Amsterdam is alweer op weg naar haar 3e editie. In maart 2013 worden weer de beste, leukste en mooiste films over eten vertoond. Daarom zijn we op zoek naar alle films over eten en roepen we filmmakers, distributeurs, festival en film - en foodlovers op hun inzending in te sturen!

YFM documtentaireproject wint prijs in Hollywood

De videoblogserie Farming on Crisis? van Pavlos Georgiadis over hoe de economische crisis in Griekenland de landbouw beïnvloedt, heeft de prijs voor beste documentaire gewonnen op het Arclight documentairefestival in Hollywood. 

Blog: Eerste Hulp bij Voedselverspilling

Het zal je misschien niet ontgaan zijn, dat voedselverspilling steeds hoger klimt op allerlei agenda’s. Of het de politieke agenda, redactievergadering van een food tijdschrift of een bestuursvergadering betreft, er wordt over gesproken. En serieus ook.

Alles Moe(s)t op!

Afgelopen weekend hebben we met ruim 80 man heerlijk staan Schnippelen in het Designhuis in Eindhoven. Met zijn allen hebben we drie heerlijke soepen gemaakt en er werd zelfs een klein beetje gedanst! Een geslaagde afsluiting van ons uitstapje naar Eindhoven.

Feestelijke afsluiting in Eindhoven met Schnippeldisko

Op 29 september organiseert het Food Film Festival alweer haar laatste activiteitendag in het Designhuis in Eindhoven. Deze keer richten we ons volledig op waste. Een ode aan de kromme komkommer en verloren oogst. We sluiten de zomer af met een feestelijk oogstdiner.

Food Film Festival in Designhuis te Eindhoven!

Nog steeds aan het nagenieten van het Food Film Festival, of kijk je alweer uit naar volgend jaar? Dan hebben wij goed nieuws. Het Food Film Festival heeft deze zomer voor het eerst een dependance, tijdens de tentoonstelling 'De Etende Mens' in het Designhuis in Eindhoven.

Bitterballen, Bloemen en Wereldburgers

Afgelopen zaterdag was het één groot snackfestijn in het Designhuis in Eindhoven. Met de Aardappeleters, de wereldburger, de bitterbaldivisie en bloemen van de flowerbar hebben we gezien hoe lekker snacken kan zijn!

VETLKKR in Eindhoven

Het is weer zo ver! Het Food Film Festival organiseert alweer de tweede activiteitendag in het Designhuis in Eindhoven. Met het thema VETLKKR duikt het FFF op 25 augustus in de wereld van de snacks.  

Geslaagde avond in Designhuis

Afgelopen zaterdag organiseerde het Food Film Festival de eerste van een reeks themadagen in het Designhuis in Eindhoven. Deze eerste dag stond in het teken van Food Design, met een film, lezing en een bijzonder diner o.l.v. Gilbert Kolff.

Blog: EET.ONTWERP

Bijna 3 jaar geleden liep ik met een big in mijn armen door het designhuis. Ontsnapt uit zijn houtje touwtje stal en onderdeel van de tentoonstelling Boer zoekt stijl. Nu 3 jaar later, ben ik terug in het designhuis, zonder varken maar met het Food Film Festival!