Nieuws

Dit is de website van het Food Film Festival 2012. De website van de 2013 versie vindt je hier: http://www.foodfilmfestival.nl
Internationale versterking kookt met afval

Internationale versterking kookt met afval

Tijdens het Food Film Festival komen jongeren uit heel Europa werken als vrijwilliger en praten over het Slow Food Youth Network (SFYN). Op zondag zullen ze in een speciale workshop koken met de resten van het festivalrestaurant om te zorgen dat er niks verloren gaat.

Er komen zo'n 15 leden van het Slow Food Youth Network (SFYN) naar het Food Film Festival. Het SFYN is de nieuwe naam van de internationale Youth Food Movement (maar de Nederlandse YFM blijft voorlopig nog zo heten!); de jongerenbeweging die het Food Film Festival organiseert. De internationale jongeren komen uit Zweden, Ierland, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Griekenland, Zwitserland en zelfs uit Braziliƫ. Ze helpen op verschillende manieren mee om het festival tot een succes te maken (koken, bedienen, algemeen vrijwilligerswerk) en sommigen nemen uit hun eigen land producten mee om te verkopen op de markt.


Daarnaast zullen de internationale gasten deelnemen aan het besloten evenement Food Politics, een netwerkevenement waarbij ook het Nederlandse ministerie van Landbouw en jonge boeren organisatie NAJK bij betrokken zullen zijn. Samen zullen zij aandacht besteden aan de CAP2013 campagne van de YFM. Die campagne ijvert voor een duurzamere, betere Common Agricultural Policy (Gemeenschappelijk Landbouwbeleid) die dit jaar zal worden hervormd. Het is hoog tijd dat ook burgers in dit debat deel gaan nemen en daarom organiseert het Food Film Festival ook nog eens het gratis te bezoeken Grote Landbouwdebat. 

De internationale gasten zullen op zondag, tegen het eind van de dag een workshop bijwonen waarin zij zullen koken met de restanten uit het restaurant. Voedselverspilling is een van de grootste zonden van de huidige consumptiemaatschappij. In Nederland verspillen we zo'n 40% van ons voedsel. Door op het festival die tendens te doorbreken wil het Food Film Festival een voorbeeld stellen. Het is namelijk niet moeilijk, gezellig en heel erg lekker om met restjes een heerlijke maaltijd in elkaar te zetten. De workshop Kleur op je Bord wordt gegeven door Berdien Siere. Deze workshop is helaas niet voor het publiek toegankelijk


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus