Nieuws

Dit is de website van het Food Film Festival 2012. De website van de 2013 versie vindt je hier: http://www.foodfilmfestival.nl
Blog: Voedsel van Ver en globalisatie

Blog: Voedsel van Ver en globalisatie

Veel van ons voedsel komt van heel erg ver. Het Food Film Festival besteedt daarom extra aandacht aan impact die ons voedingspatroon heeft op mens en milieu in landen hier ver vandaan. FFF-hoofdredacteur Janno Lanjouw schreef er een blog over.

"Een van de belangrijkste vragen die een mens zich bij zijn dagelijkse voedselkeuze kan stellen is: 'waar komt dit eten vandaan?' Tegenwoordig zal je met regelmaat versteld staan van het antwoord. Een ontwikkeling die ruim 500 jaar geleden werd ingezet, bereikt de komende decennia een onvoorstelbaar hoogtepunt.

Tomatensaus - typisch Italiaans, toch? En lekker scherp gekruidde gerechten uit IndonesiĆ«, met van die hete Lomboks! Ook echt traditioneel he? Nou, nee dus. Aardappels, pepers, tomaten, aardappels, cacao mais, ananassen en nog veel meer nu alledaagse ingrediĆ«nten zijn eigenlijk hartstikke nieuw in de keukens ten oosten van de Atlantische oceaan. Ze zijn afkomstig van het Amerikaanse continent en waren dus niet in de rest van de wereld beschikbaar voordat Columbus die continenten in 1492 ontdekte. 

 


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus