Nieuws

Dit is de website van het Food Film Festival 2012. De website van de 2013 versie vindt je hier: http://www.foodfilmfestival.nl
<b>FFF</b> trekt de buurt in!

FFF trekt de buurt in!

Het Food Film Festival trekt de buurt in en nodigt bewoners van Amsterdam Oost uit voor een huiskamerdiner op zondag 11 maart. Gastheer is stadstuinder Wiek de Keijser. In zijn geheime tuin verbouwt hij zelf groenten, waarmee wordt gekookt. Geef je nu op!

Op 16, 17 en 18 maart nemen we wederom onze intrek in Studio/K, maar voor het zover is trekken we eerst de buurt in! Want we zijn wel benieuwd naar de bewoners van Oost, hun eetverhalen en hun ideeën over goed voedsel in de buurt.

Voor het huiskamerdiner zijn we eerst maar eens op zoek gegaan naar een gastheer. En soms ontmoet je iemand waarvan je direct denkt: yes! Zo ook bij stadstuinder Wiek de Keijser. Achter zijn huis aan de Kramatweg bevindt zich een geheime tuin waar fruitbomen, houtrillen, vijvers, kippen en bloemen een natuurlijk geheel vormen. Wat een vondst! Wiek is de perfecte gastheer voor dit diner en wie wil nu niet een geheime stadstuin ontdekken? Als stadstuinder stimuleert Wiek lokale voedselvoorziening in Amsterdam Oost, ook wil hij mensen bewuster maken van waar groenten eigenlijk vandaan komen en hoe ze groeien. Tijdens het diner wordt er deels gekookt met groenten uit Wieks tuin.

Verder is samen met je buren eten natuurlijk gewoon hartstikke leuk. En lekker. In Amsterdam Oost barst het van de verschillende culturen en valt er dus een schat aan bijzondere keukens, eetgewoontes en recepten te ontdekken. Tijdens het geheel verzorgde driegangendiner leer je je stadsdeelgenoten beter kennen. Ook ga je aan de hand van het menu met producten uit de buurt in gesprek over goed eten in Oost.

Woon je in Amsterdam Oost? Geef je dan nu op!
Het huiskamerdiner vindt plaats op zondag 11 maart vanaf 18.00 uur. Geef je op via hilde@foodfilmfestival.nl.

Kijk je liever een filmpje?
Schuif dan aan bij onze speciale Food Film Festival thuisbioscoop. We vertonen een preview van 3 korte topfilms van het festival. Onder het genot van een hapje en een drankje kijk je lekker met elkaar naar de films. Na de films is er gelegenheid tot nabespreking met je mede buurtbewoners. 

De screening vindt plaats op woensdag 14 maart van 20.00uur tot 23.00uur in de huiskamer van een bewoner uit Amsterdam Oost.

 

Chef Tim Doornewaard zorgt voor een heerlijk driegangen diner. Tim heeft op dit moment de leiding over KOOKOOK het restaurant van buurtcentrum de Meevaart, waar hij ook buurtdiners organiseert. 


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!




blog comments powered by Disqus