Nieuws

Dit is de website van het Food Film Festival 2012. De website van de 2013 versie vindt je hier: http://www.foodfilmfestival.nl
Korting voor YFM & Slow Food leden op <b>FFF</b>

Korting voor YFM & Slow Food leden op FFF

Op het Food Film Festival valt veel te zien en te leren over het verduurzamen van ons voedselsysteem. Wil je niet alleen maar kijken en luisteren maar zelf in actie komen? Wordt dan nu lid van de Youth Food Movement. Speciaal voor nieuwe leden korting op FFF.

De YFM is een jongerennetwerk verbonden aan de internationale Slow Food beweging. Het bestaat uit studenten, boeren, tuinders, koks, vissers en producenten die met elkaar in actie komen en veranderingen teweeg brengen op het gebied van voedselproductie en voedselconsumptie. Food for Change! Samen met jou zet de Youth Food Movement zich in voor meer good, clean en fair voedsel.

Speciale actie
Als je nu lid wordt van de Youth Food Movement krijg je korting op filmkaartjes tijdens het Food Film Festival. Lid worden kan via Slow Food Nederland en nu extra voordelig! Je krijgt namelijk €10 korting op je lidmaatschap. Dit houdt in dat jongeren tot 30 jaar nu een jaar lang lid kunnen worden van YFM voor €20 per jaar. Vanaf 30 jaar betaal je nu €50 euro in plaats van €60. Goede deal dus! Voor dit lidmaatschap krijg je een heleboel leuke dingen terug en je steunt natuurlijk de Youth Food Movement en Slow Food in hun strijd voor een eerlijker voedselsysteem! Deze actie loopt van 21-02-2012 tot en met 18-03-2012. Op het Food Film Festival ontvang je een bijzonder cadeau uit de festivalkeuken.

Voordelen
Als lid van de Youth Food Movement en Slow Food krijg je 4x per jaar het Slow Food magazine toegestuurd, wordt je op de hoogte gehouden van alle evenementen die de YFM organiseert. Schrijf je dus meteen in via dit inschrijfformulier. Vul bij convivium Youth Food Movement in en vermeld bij het vakje speciale interesse de code: FFF. Vergeet niet je bevestigingsmail mee te nemen naar het festival om gebruik te kunnen maken van de korting.

YFM events
Naast het Food Film Festival organiseert de YFM nog veel meer evenementen. Door het jaar heen worden er onder andere eendaagse Eat-Ins georganiseerd voor de leden. In eerste instantie zijn Eat-Ins kleine feestjes, bedoeld om met elkaar te genieten van heerlijk en eerlijk eten. Maar daarnaast is het doel stil te staan bij de wonderlijke weg die het voedsel heeft afgelegd voordat het in je mond verdwijnt. Hiervoor worden inspirerende sprekers uitgenodigd om onze blik te verruimen. Zo willen we liefde en bewustzijn voor eten uitdragen en een plek creëren en om ideeen te delen over verduurzaming van ons voedselsysteem. Slow Food organiseert ook het hele jaar door events. Kijk daarvoor op de website.

YFM Academie
De YFM organiseert ook elk jaar een YFM Academie. De YFM Academie biedt jonge professionals en studenten uit de horeca, landbouw en voedingssector de kans om buiten hun eigen vakgebied te leren, denken en contacten op te doen. Tijdens een interactief programma worden de deelnemers meegenomen naar de plekken waar ons voedsel vandaan komt en wordt verwerkt. Zij ontmoeten de mensen die er werken en krijgen de kans in gesprek te gaan met vooraanstaande opinie- en beleidsmakers op het gebied van voedsel. Zo komen jonge boeren in contact met toekomstige regelgevers, kijkt een chef zijn toekomstige karbonades in de ogen en zien stedelijke food designers hoe hun onderwerp tot stand komt in de modder van het boerenland. 

Daarnaast worden er ook verschillende spontane acties georganiseerd zoals bijvoorbeeld de Eat With Your Heart Guerilla-lunch van afgelopen valentijsdag.

Als je nog vragen hebt kun je ook altijd even mailen naar info@youthfoodmovement.nl



Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!




blog comments powered by Disqus