Nieuws

Dit is de website van het Food Film Festival 2012. De website van de 2013 versie vindt je hier: http://www.foodfilmfestival.nl
<b> FFF </b> Keynote spreker bekend! Tim Lang!

FFF Keynote spreker bekend! Tim Lang!

Het Food Film Festival is er niet alleen voor de lol. We willen dat iedereen inziet dat de manier waarop wij nu voedsel produceren uiteindelijk niet houdbaar is. Daarvoor hebben we de Britse professor Tim Lang uitgenodigd om een Key Note speech te geven. 

Vorig jaar was het de wereldberoemde voedselactiviste Vandana Shiva die het Food Film Festival afsloot (klik op de link om die toespraak volledig terug te kijken!). Dit jaar verheugen wij ons op de komst van de Londense professor Tim Lang die als geen ander in staat is om de complexiteiten en dwalingen van het huidige voedselsysteem uit te leggen.


Tim Lang is de bedenker van de term 'food miles', een concept waarmee je inzicht krijgt in de afstand die je eten moet afleggen tot je het op je bord hebt. Als je aardappelen uit de polder eet, zijn die logischerwijs laag. Maar als je een hamburger van de McDonalds eet, kan het zijn dat je - bij elkaar opgeteld - vele tienduizenden kilometers eet. Dat is slecht voor het milieu, maar het is vooral ook slecht voor ons besef van wat eten is.

Maar Tim Langs grootste kracht is de manier waarin hij het gehele voedselsysteem overziet en zijn zwakke plekken weet bloot te leggen. Meatification van ons dieet, de ethische kanten aan eten, de mileuaspecten die er bij komen kijken, maar ook sociaal-economische problemen als land grabbing; alles neemt professor Lang mee in zijn overwegingen. En die multidisciplinaire aanpak is precies wat nodig is om een stap in de goede richting te kunnen zetten. Eten is aan alles verbonden, het is wie wij zijn en daarom moeten we zorgen dat we eten hoe en wat we willen. 

Zware kost? Helemaal niet! Als je niet komt dan zul je nog verbaast staan wat je allemaal voor je kiezen krijgt!

Kijk hier voor details.


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!




blog comments powered by Disqus