Nieuws

Dit is de website van het Food Film Festival 2012. De website van de 2013 versie vindt je hier: http://www.foodfilmfestival.nl
Programma 2012 <b> online! </b>

Programma 2012 online!

Het Food Film Festival is terug! Dit jaar is het festivalprogramma uitgebreid met nieuwe films en documentaires, meer workshops, nieuwe voedseldebatten en veel meer nieuwe programma onderdelen. Kijk gauw verder op de website! 

Op 16, 17 en 18 maart is het zo ver: dan vindt de tweede editie van het Food Film Festival plaats. Drie dagen lang alles wat je wilt weten over eten. Met meer dan 20 films, debat, kookworkshops, kunst & muziek. Kom naar Studio/K in Amsterdam waar je op alle mogelijke manieren van goed voedsel geniet. Tickets zijn vanaf 27 februari online en aan de kassa bij Studio/K verkrijgbaar.

Het filmprogramma

Ook dit jaar bestaat het filmprogramma uit een selectie mooie speelfilms en kan je je honger naar kennis stillen met intrigerende documentaires. In openingsfilm Mugaritz BSO smelten de gerechten van sterrenchef Andoni Luis Aduriz samen met speciaal gecomponeerde muziek! Mugaritz BSO en A Matter of Taste zijn tijdens het Food Film Festival voor het eerst in Nederland te zien. Ontmoet verder een wonderlijk stel Haagse patatbakkende broers in De Aardappeleters, aanschouw de edele kunst van het sushi maken in Jiro Dreams of Sushi, of verdiep je in de harde waarheid achter onze liefde voor vlees in LoveMEATender....en er is nog veel meer! In het short programma Do It Yourself! komen korte films aan bod waarin mensen het heft in eigen handen nemen en zelf de toekomst van hun voedsel bepalen.

Het festivalrestaurant

Het Food Film Festival gaat natuurlijk maar over één ding: eten. Daarom is er het hele weekend een bijzonder festival restaurant onder leiding van topchef Joris Bijdendijk. Het restaurant is op alle dagen geopend voor dineren op zaterdag en zondag ook voor ontbijt en lunch.

Exclusieve kookworkshops met bijzondere chefs

Een beter voedselsysteem begint met met bewustwording over de herkomst en bereiding van eten, dus knoop je schort om en kook met bijzondere chefs in kookworkshops geïnspireerd op de films! Omdat de workshops vorig jaar binnen twee uur waren uitverkocht worden er dit jaar meer georganiseerd.

Kook de sterren van de hemel met rock&roll topchef Ricardo van Ede. Leer een droomdessert maken met meester-patissier Hidde de Brabander, vier de Arabische Lente met Merijn Tol en Nadia Zerouali, duik in de Waddenzee & Wasabi workshop en maak goede sushi met de Goede Vissers & chef-kok Iwan Driessen, proef wijnen met Harold Hamersma, maak samen met Jean Beddington een Indiase lunchbox, leer van Kef alles over Wijn & Kaas, breidt je vega-skills uit tijdens de workshop Bietjes van Betty’s en maak je eigen worst met Brandt & Levie. Ook zijn er FFF-basics: workshops gericht op basisvaardigheden als broodbakken en wecken & inmaken.

Nieuwe voedseldebatten en evenementen

Iedereen eet, dus de toekomst van ons voedsel gaat ook jou aan! Praat daarom mee over de toekomst van ons voedsel in de vele gratis evenementen! Stedelingen en boeren ontmoeten elkaar in Het Grote LANDBOUW debat, jonge voedselstrijders presenteren zich tijdens #FoodForChange en alle smaken van het festival komen voorbij in de talkshow FFF Live! met onder meer Louise Fresco.

Het nieuwe kunst- en designprogramma Peas of Art laat vernieuwende en maatschappij kritische ontwerpen zien. In de FFF-shop is een select aantal exclusieve food items te koop. En in de nabijgelegen Java boekwinkel interviewt Teun van de Keuken prijswinnend kookboekschrijfster Yvette van Boven, waar tevens een speciale (kook)boekselectie beschikbaar is.

De ambachtelijke markt staat er twee volle dagen

Ja ja, dames en heren, dit jaar is er weer een boerenmarkt tijdens het Food Film Festival. Vorig jaar pakte een bonte verzameling producenten en handelaars hun lokale en bewuste heerlijkheden om deze op het Timorplein aan de man te brengen. En ook dit jaar komt er weer een markt, sterker nog: hij staat er twee dagen in plaats van een en wel op zaterdag en zondag.

Ga uit je dak met het feest- en muziekprogramma!

Knapperige beats en zwoele deuntjes van intieme bandjes tot energieke DJ’s! Geniet van de Afrikaanse dansritmes van Koffie, ga uit je dak met Coco Bongo and the Bonfire Ranch of Love en dans tot in de late uurtjes in Club Sandwich en op ‘t Schuurfeest!

Kids!

Kinderen zijn natuurlijk meer dan welkom op het Food Film Festival. Het hele weekend worden er verschillende programmaonderdelen georganiseerd waarbij kinderen leren dat eten te gek leuk is. En lekker. Maar soms ook vies. Nou ja, smaken verschillen nou eenmaal. Alain Caron bekend van het televisieprogramma Masterchef en Junior Masterchef presenteert de K’EET QUIZ speciaal voor kinderen. We draaien de heerlijke film Ratatouille: leuk voor jong en oud! Verder is er een speciale kookworkshop voor kinderen onder leiding van de dames van SNOR!

Als je dacht dat je nu helemaal op de hoogte bent van het hele programma…dan heb je het mis! Kijk gauw verder op de website voor alle details.

In de loop van de weken worden de programma onderdelen en gasten verder bekend gemaakt, hou de website dus regelmatig in de gaten en volg ons op Facebook enTwitter!

 

 


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!




blog comments powered by Disqus