Nieuws

Dit is de website van het Food Film Festival 2012. De website van de 2013 versie vindt je hier: http://www.foodfilmfestival.nl
Samen sterk: sponsors

Samen sterk: sponsors

Het Food Film Festival wordt mogelijk gemaakt door sponsors die willen werken aan een beter voedselsysteem. Net als vorig jaar zijn Rabobank Amsterdam en foodmagazine Delicious weer hoofdsponsor. Maar er zijn ook nieuwe sponsors! Het Food Film Festival is trots de steun van Oxfam Novib te mogen ontvangen en laat dit jaar alles weer milieuvriendelijk drukken bij HENK.

Geld
Het zoeken naar betere manieren om mensen van voedsel te voorzien brengt je in contact met uiteenlopende partijen. De Rabobank is natuurlijk een coöperatieve bank - "established by farmers" - dus hun link is duidelijk. De rol van banken en andere financiële instanties in de huidige voedselproductie is enorm groot en ook enorm belangrijk, zij het zeker niet onomstreden. Aan de ene kant stellen leningen boeren in staat om grote investeringen te doen waarmee de productie omhoog kan worden gebracht. Iets dat op wereldschaal de komende decennia meer dan nodig zal zijn, want er komen steeds meer mensen bij en er hebben er steeds meer honger. Aan de andere kant zijn banken soms ook teveel gericht op het opdrijven van productie waarmee ze boeren het vuur aan de schenen leggen. In de toekomst zullen we naar een duurzamere manier van voedsel verbouwen toe moeten en daar is misschien wel een minder groot rendement op te behalen. Interessante ontwikkelingen die politiek, boer, de financiële wereld en de consument samen moeten doormaken. Daarom zijn we blij met de steun van een bank die zijn wortels in de Nederlandse boerenklei heeft.

Honger
Oxfam Novib is al decennia een bekende hulpverlener. Dit jaar heeft het Food Film Festival een aanzienlijke steun van de organisatie mogen ontvangen om meer aandacht te vragen voor het wereldwijde voedselprobleem. We moeten goed beseffen dat een situatie als de huidige, waarin er wereldwijd een miljard mensen honger lijden, niet houdbaar is. Er móet iets veranderen en wij moeten het doen. Een alternatief is er niet. Daarom moeten we goed begrijpen hoe onze consumptie hier (in het goed doorvoede Westen) invloed heeft op andere delen van de wereld. Daarom wordt er dit jaar naar oplossingen gezocht door FoodTalks op het Food Film Festival te houden.

delicious.
Maar even voor de duidelijkheid: er zijn veel problemen, maar eten is ook gewoon te gek. En omdat samen koken en eten een van de beste manieren is om voedsel meer te waarderen, en omdat het toekennen van waarde aan voedsel volgens de Youth Food Movement een van de belangrijkste stappen richting een duurzamer voedselsysteem is, hebben we natuurlijk weer delicious. workshops. Foodmagazine delicious. ("met een kleine d en een punt erachter") sponsorde vorig jaar de kook- en proefworkshops die binnen een uur uitverkocht een daverend succes waren. Dit jaar zijn ze terug. De workshops, en natuurlijk ook delicious.

Samen sterk
Nieuw dit jaar is ook drukkerij Henk die het Food Film Festival van fantastisch drukwerk gaat voorzien. Maar daarnaast zijn er nog vele, vele anderen. Voedselproducenten die belangeloos hun voedsel afstaan, dienstverleners, verhuurders van keukengerei, decorbouwers. Je kunt er met je kop niet bij hoeveel mensen bijdragen aan het Food Film Festival. En niet te vergeten hele hordes vrijwilligers (je kunt overigens nog vrijwilliger worden - kijk hier). Wij danken iedereen uit het diepst van ons hart en zeggen het hier nog maar eens luid en duidelijk: zonder jullie was dit festival niet mogelijk! Dank.


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus